« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
Fino i zdravo

Napitak koji smanjuje apetit i topi masne naslage

Vježbate i prilagodili ste prehranu jer želite smršaviti, ali i dalje se mučite s one tri litre obične vode dnevno? Evo kako je zamijeniti nečim finim, a korisnim...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Već smo čuli da ponekad posežemo za hranom kad uopće nismo gladni, već žedni. A ako brinemo za liniju, ne preostaje nam velika mogućnost biranja, ako uzmemo u obzir da sve sokove odmah moramo eliminirati zbog velike količine šećera koji sadrže. 

No u tom nam slučaju preostaje voda. Ili ne?

Donosimo recept za zdravi napitak koji možete konzumirati tijekom dana, a sastoji se isključivo od namirnica koje pripomažu detoksikaciji tijela, a pritom i smanjuju apetit. Dobra strana ovog napitka je taj da će utažiti i vašu glad, baš poput obroka, no sadrži vrlo malo kalorija i veliku količinu nutritivnih vrijednosti. 

Za 12 šalica napitka treba vam:

2 limuna izrezanih na šnite (oguljenog ili s korom- po vašem izboru)

1 oguljeni i nasjeckani svježi krastavac 

1 šalica nasjeckanog ananasa

1 oguljeni i nasjeckani korijen đumbira 

2-4 žlice sto postotnog soka organske aloe vere

oko 12 šalica filtrirane vode

Sve sastojke stavimo u vrč i zalijemo vodom, a nakon toga napitak ostavimo u frižideru preko noći da se sastojci povežu. 

Ovaj napitak moguće je piti koliko god želite u jednome danu, a bit će posebno fin ako ga poslužite s ledom, uz svježe voće ili povrće za usputno grickanje. Napravljenu količinu napitka možete čuvati u frižideru do nekoliko dana.

Dodatni savjeti:

Sok aloe vere izuzetno je zdrav za probavu i funkciju jetre. Smanjuje kiseline u tijelu i diže energiju. No s njome treba oprezno početi jer su na nju neki ljudi osjetljivi. Aloe vera koju koristite mora biti organska, i treba je početi uzimati u malim količinama. 

Što dulje napitak stoji, time mu jači postaje okus. Ako stoji dva dana, okus vam možda postane prejak pa ga možete razrijediti (i povećati mu količinu!) s još filtrirane vode.

Ako niste od onih koji vole đumbir, ne morate ga koristiti. Napitak možete napraviti i bez njega.

28.07.2017. 16:31:00
Novi komentar
nužno
nužno