« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
MA DA?!

Slušajte jazz, bit ćete kreativniji

Zanimljivo istraživanje pokazalo je da je za navalu kreativnosti najbolje slušati jazz, što su glazbenici koji sviraju ovu vrstu glazbe objeručke prihvatili

Jazz je kreativna glazba
Jazz je kreativna glazba (Arhiva)
Više o

kreativnost

,

jazz

,

glazba

Mobiteli su nam puni glazbe za koju vjerujemo da nas opušta i daje nam snagu, no među svim tim stvarima trebalo bi biti i jazza, kažu stručnjaci.

Naime, jazz je glazba koja ima nekoliko kognitivnih prednosti pred ostalim vrstama, kako tvrde stručnjaci u Psychology Today, a na prvom mjestu je ublažavanje stresa. Standardni jazz tempo najbolje umiruje um i tijelo, pa ako trebate glazbenu pozadinu za učenje, jazz je upravo to.

Uz to, jazz potiče kreativnost, pa stručnjaci preporučuju da ga slušate što više i to na umjerenoj glasnoći koja je optimalna za mentalne funkcije.

I da, jazz će stimulirati vaš um, jer će vaš mozak kad sluša ovu vrstu glazbe pokušati oponašati tu improvizaciju, njene ritmičke, pulsirajuće obrasce i tako će stimulirati neurone koji će, zauzvrat, dati sjajne, nove ideje.

Što reći, napunite mob dobrim jazzom i krenite ... ili svratite u SAX! u srijedu gdje će vam Igor Geržina i njegov Sax Lounge Ensemble probuditi kreativnost svojom svirkom nazvanom Tribute To Grover Washington Jr & Bill Withers..

17.01.2015. 12:33:00
Novi komentar
nužno
nužno