« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Slušajte glazbu na poslu!

Nije rijetkost čuti od nadređenih kako ipak na radnom mjestu ne biste trebali slušati glazbu

Lakše se radi uz glazbu
Lakše se radi uz glazbu (Shutterstock)
Više o

glazba

,

posao

Glazba nekima pomaže da im radni dan prođe brže i lakše, neki će se lakše koncentrirati, a neki će buku okoline radnog prostora radije zamijeniti zvucima glazbe i slično.

No, unatoč svemu, nije rijetkost čuti od nadređenih kako ipak na radnom mjestu ne biste trebali slušati glazbu. No, što kažu stručnjaci?

Simone Ritter sa Sveučilišta Radboud u Nizozemskoj i Sam Ferguson s Tehničkog sveučilišta u Australiji istražili su je li bolje i produktivnije raditi uz glazbu ili u tišini.

Istraživanje koje su proveli pokazalo je da glazba potiče kretivno razmišljanje pa je stoga korisno slušati glazbu ako radite na poslovima koji od vas zahtijevaju ovakvu vještinu.

Pokazalo se i da nema utjecaja na one koji na svom radnom mjestu moraju razmišljati logično, odnosno, nekreativno.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Miami pokazalo je da osobe koje slušaju glazbu daju bolja rješenja i imaju bolje ideje.

Slušanje glazbe pomaže i u otklanjanju stresa na poslu pa stručnjaci preporučuju slušati glazbu prije posla i tijekom pauze ako vam je zabranjeno tijekom radnog vremena.

U svakom slučaju, ako imate povlasticu da možete slušati glazbu dok radite, birajte onu koja vas svojim riječima neće omesti u onome što radite, odnosno, birajte instrumentale ili klasičnu glazbu za najbolji poticaj

20.02.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno