« Kultura
objavljeno prije 2 godine
OSVRT

Složeni Svijet apstrakcije Mladena Žunjića

Na ovoj izložbi Žunjić je izložio dvadesetak radova iz novije likovne produkcije iz različitih ciklusa koji su vješto i pozorno usklađeni u jedinstvenu autorsku cjelinu

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Miroslav Pelikan)
Više o

izložba

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Mladen Žunjić

,

osvrt

U posljednje vrijeme rijetko opažam retrospektive, izbor iz opusa, tek nedavno Šibl i Weisz u Osijeku, vjerojatno slikari doživljavaju današnje doba nepovoljnim po umjetnost i nisu skloni pokazivanju onoga što doista vrijedi vidjeti i doživjeti iz njihova djela.

Ipakl, svemu usprkos, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić upravo ovih dana (njegova je izazovna i zanimljiva izložba Svijet apstrakcije otvorena do osmoga svibnja) izlaže izbor iz svog doista nadahnutog i opsežnog opusa, izbor ulja i akrila velikih formata, najčešće 140 x 100 cm.

Za sve ljubitelje moderne likovne umjetnosti, samostalna izložba ovog iznimno vrijednog hrvatskog likovnog umjetnik otvorena je nedavno u Galeriji kvART u Shopping Centru Westgate u Zagrebu i sve one koje zanima umjetnost pozivam, pogledajte je i doživite, ulaz je slobodan.

Na ovoj izložbi Žunjić je izložio dvadesetak radova iz novije likovne produkcije iz različitih ciklusa koji su vješto i pozorno usklađeni u jedinstvenu autorsku cjelinu.

Ono što valja i ovom prigodom istaknuti jest iznimna snaga kolorita na svim izloženim djelima, uz vrlo različito pristupanje raznovrsnim motivima.

Žunjić je slikar stvarno nestvarnoga svijeta, zamišljenog svijeta oživljenog erupcijom kolorističkih oblika (prepoznatljivih ali i posve neprepoznatljivih), svijeta u kome neprekidno struji teško odrediva snaga energije, nezaustavljivo kroz sve slike.

Piše: Miroslav Pelikan
01.05.2022. 08:31:48
Novi komentar
nužno
nužno