« Putovanja
objavljeno prije 14 godina

Slovenska skijališta nude kartice za popust

Uz veće popuste domaćima, ali strancima slovenci se bore protiv konkurentskih skijališta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

skijanje

,

slovenska skijališta

,

skijaške kartice za popust

,

Active Slovenia

Zbnog bojazni da bi u ovogodišnjoj sezoni mogli imati smanjeni posjet vlasnici slovenskih skijališta po prvi put uvode kartice kojima nešto veći popust mogu dobiti domaći skijaši, a nešto manji i stranci.

S jednogodišnjom karticom "Active Slovenia", koja se može nabaviti za 20 eura, domaći skijaši mogu na svim skijalištima relativno skupe dnevne karte od prosječno 28 eura dobiti s 20-postotnim popustom. Istom karticom mogu dobiti i 5 posto popusta na ostale usluge u skijaškim centrima, izjavio je za ljubljansko "Delo" od srijede direktor skijaških rekreativnih centara Dušan Božičnik. Druga, tzv. turistička skijaška kartica bit će dostupna i strancima po cijeni 159 eura, pojasnio je Božičnik. Njome se stranci šest dana mogu "besplatno" skijati na bilo kojemu od skijališta u Sloveniji, a nakon toga mogu ostvarivati i popust od 20 posto pri kupnji dnevnih karata.

Zbog tzv. "zelenih zima" iz prijašnjih godina, kad je snijega bilo malo, sada većina skijališta u Sloveniji imaju tzv. sniježne topove kojima se može pokriti 70 do 80 posto svih skijaških pruga, a u zadnjih godinu dana obavljena je i modernizacija infrastrukture na više skijališta, osobito blizu Ljubljane i Maribora. (hina/metro-portal)

26.11.2008. 11:22:28
Novi komentar
nužno
nužno