« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NOVI ZAKON

Slovenija pooštrava sankcioniranje teških prometnih prekršaja

Novim zakonom o pravilima u cestovnom prometu koji je prihvaćen, a počet će se primjenjivati od 1. lipnja iduće godine, u Sloveniji se drastično povećavaju kazne za teške prekršitelje

Fotografija vijesti
Više o

Slovenija

,

prometni prekršaji

,

novi zakon

Kako su u utorak prenijeli slovenski mediji, teško alkoholiziranim i prebrzim vozačima policija će vozačke dozvole oduzimati na licu mjesta, a isto tako i onima koji budu uhvaćeni da voze u suprotnom (nedopuštenom) smjeru. Novčana kazna za one kojima testiranje pokaže prisutnost više od 1,1 promila alkohola u krvi utrostručuje se sa sadašnjih 400 na 1200 eura, a jednaka kazna primjenjivat će se za vožnju pod utjecajem opojnih supstancija.

Isto tako, navode mediji, poširiti će se mogućnosti policije da određuju privremeno zadržavanje vozača u prekršaju ili oduzimanje vozila u slučaju teških prekršaja i nesreća.

Oštrije zakonodavstvo na području prometne sigurnosti i ubrzana gradnja autocesta doprinijeli su znatnom smanjenju broja smrtnih žrtava na slovenskim prometnicama zadnjih godina. Tako je 2007. godine u prometnim nesrećama poginulo 273 ljudi, a u dosadašnjem dijelu ove godine bilo je 136 žrtava. (hina/metro-portal)

21.12.2010. 12:29:58
Novi komentar
nužno
nužno