« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
UFF

Slovenci uveli olakšanu kontrolu granica

Slovensko ministarstvo unutarnjih poslova obavijestilo je Europsku komisiju o uvjetima pod kojima će u jeku turističke sezone, prelaziti sa sustavne na ciljanu kontrolu putnika

Gužve na granicama trebale bi se smanjiti
Gužve na granicama trebale bi se smanjiti (Arhiva)
Više o

granice

,

turistička sezona

,

gužva

,

kontrola putnika

Slovenija je Europskoj komisiji posredovala obavijest o mogućem odstupanju od sistematske granične kontrole u razdoblju do 30. rujna, te odredila granične prijelaze, gdje se takav nadzor, uz ispunjavanje potrebnih kriterija, može provoditi kad za to nastupe određene okolnosti, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Na nekim se prijelazima takav način olakšane kontrole već provodi u slučajevima vrlo gustog prometa, odnosno onda kad se procijeni da je sustavna kontrola potrebna samo za neke kategorije putnika, državljane trećih država, navode u slovenskoj policiji.

Također dodaju da će mogućnost da se kontrola provodi samo na ulasku putnika iz Hrvatske u Sloveniju, a ne i u suprotnom smjeru kao što je sada slučaj, nastupiti s ulaskom Hrvatske u Schengenski informacijski sustav (SIS) krajem ovog mjeseca. "Odluku o odustajanju od sustavnog graničnog nadzora putnika i prelasku na ciljane kontrole u Sloveniji donosi zapovjednik granične policije na određenom graničnom prijelazu, i to "na osnovi konkretne situacije i utjecaja te mjere na protočnost prometa", naveli su u ravnateljstvu slovenske policije u izjavi za STA.

20.06.2017. 12:30:00
Novi komentar
nužno
nužno