« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
Giuliano Razzoli:

Sljeme je moja najdraža staza

Ozračje na Sljemenu uvijek je fantastično i bilo bi lijepo da je svaka utrka Svjetskog kupa u ovakvom okruženju, rekao je pobjednik 'kraljice'

(Boris Kovačev/Cropix)
Više o

Snježna kraljica

,

Snow Queen Trophy

,

muški slalom Sljeme

,

Svjetski kup Sljeme

,

Giuliano Razzoli

Ovo je moja prva pobjeda u karijeri i posebno mi je drago što je došla upravo u Zagrebu, na mojoj najdražoj stazi i gledateljima koji bodre baš svakog natjecatelja, kazao je nakon pobjede na sljemenskome slalomu Talijan Giuliano Razzoli.

 

"Ozračje na Sljemenu je uvijek fantastično i neponovljivo, bilo i lijepo da je svaka utrka Svjetskom kupu u ovakvom okruženju. Ozračje me je inspiriralo, ali sam se morao jako boriti za pobjedu na stazi koja je bila skoro savršena, unatoč silnim vremenskim neprilikama. U prvoj vožnji sam imao nezgodan startni broj 13 i nije mi bilo lako", kazao je 26-godišnji Talijan, koji je i lani briljirao na Sljemenu osvojivši treće mjesto. Razzolia je na Sljemenu došla bodriti cijela obitelj, ali i legendarni Alberto Tomba koji mu je prvi čestitao.

"Nosio me na ramenima, on veliki Alberto Tomba kojeg sam obožavao kao dijete. Sada smo veliki prijatelji i prvi mi je čestitao. Obitelj je također presretna, a na sljedećoj utrci će doći svih stotinu stanovnika mojeg malog mjesta, kojeg gotovo nema na karti, a nalazi se 50-tak kilometara od Reggio Emilie", kazao je presretni Razzoli.

"Staza je bila sjajno pripremljena i svaka čast organizatorima jer znam da im nije bilo lako. Sretan sam zbog svojeg prvog podija nakon Garmischa otprije godinu dana. Do pobjede nisam mogao jer je Giuliano bio fantastičan, ali je lijepo vidjeti dva Talijana na prvom i drugom mjestu", kazao je drugoplasirani Manfred Moelgg.

"Ovo je sjajan rezultat za mene i nadam se da će mi ovo biti poticaj da dostignem prošlogodišnju formu. Toliko sam sretan da ću ujutro obrijati i bradu i opet postati normalni 30-godišnjak", izjavio je trećeplasirani Francuz Julien Lizeroux. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 22:33:06
Novi komentar
nužno
nužno