« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Kap za slap

Slaven Bilić proglašen dobročiniteljem godine

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije proglašen je osobom 2009. godine u posebnoj kategorji Dobročinstvo koje se živi u humanitarnoj akciji Dodir Dobrote

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić/CROPIX )
Više o

Slaven Bilić

,

dobročinitelj godine

Akciju organiziraju Rotary klub Split i zaklada Kap za slap, koja je osnovana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a njen utemeljitelj je Mreža udruga osoba s invaliditetom.

U obrazloženju ovog priznanja, koje je Biliću dodijeljeno u četvrtak navečer u splitskom Hotelu Le Meridien Lav, navodi se da je ono zasnovano "isključivo na mjerenju emocija".

Primajući priznanje Bilić je rekao kako je nezadovoljan količinom vremena koje posvećuje humanitarnom radu jer smatra da bi se trebao čak i više angažirati, no razne obveze mu često odvrate pažnju od takvih angažmana. Bilić je istaknuo kako je svjestan činjenice da je javna osoba, te se o njegovu humanitarnom radu znade više no o radu ostalih, tzv. "malih ljudi". Pozvao je da se svakodnevno osvrćemo oko sebe i pomognemo drugima koliko god je moguće.

Ovo priznanje dodjeljuje se treću godinu zaredom. Laureat za 2008. bio je Zlatan Stipišić Gibonni, a za 2007. Robert Pauletić. (Hina/Metro-portal)

30.10.2009. 14:51:23
Novi komentar
nužno
nužno