« Film
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NAJAVA

Sjever u kinu Europa od 3. veljače

Oboružan alkoholom i gomilom antidepresiva, junak sjeda na svoj skimobil i kreće put arktičkih prostranstava ...

Sjever Rune Denstad Langla
Više o

kino Europa

,

Sjever

,

norveški film

,

Rune Denstad Langlo

Veljaču u Europi započinjemo uz filmsku uspješnicu iz Norveške. Riječ je o sad već kultnom filmu 'Sjever', 'antidepresivnom off - road filmu fascinantnih vizuala koji podsjeća na filmove Jima Jarmuscha i Boulija Lannersa' (Variety). Junak ove komedije je 30-godišnji Jomar koji je prije šest godina zamijenio blistavu karijeru skijaškog asa kako bi živio usamljeničkim životom u izoliranom ski parku.

Jomarovu jednoličnu svakodnevicu ispunjenu tv dokumentarcima iznenada prekida saznanje da ima sina iz prethodne veze. Oboružan alkoholom i gomilom antidepresiva, junak sjeda na svoj skimobil i kreće put arktičkih prostranstava, u potragu za svojim potomkom.

Norveški dokumentarist Rune Denstad Langlo osvojio je za svoj igrani debut 'Sjever' nagradu FIPRESCI i Label Europa Cinemas u Berlinu 2009. te nagradu za najbolju režiju narativnog filma na Tribeci (2009).

Biografija redatelja:

Rune Denstad Langlo rođen je u Trondheimu (Norveška) 16. travnja, 1972. godine. Radi kao producent za kompaniju Motlys A/S od 1998. Njegov prvi redateljski rad bio je dokumentarni opus 'TOO MUCH NORWAY' snimljen u čast stogodišnjice Norveške 2005. godine. Nakon toga režirao je i dokumentarac '99% Ærlig', a crnohumorni film 'SJEVER' njegov je debitantski igrani film. 'SJEVER' je sudjelovao na tridesetak svjetskih festivala, a među značajnijim nagradama su nagrada FIPRESCI i EUROPA CINEMAS LABEL u Berlinu te nagrada za najbolju režiju na Tribeci.

Ulaznice možete osvojiti u nagradnoj igri Metro portala.

21.01.2011. 15:08:19
Novi komentar
nužno
nužno