« Clubbing
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
Tvornica kulture

Sjetite se prvog poljupca uz Juru Stublića i Film!

Neka Vam subota bude u ritmu muzike za ples

Više o

Tvornica kulture

,

Jura Stublić

,

Sjećam se prvog poljupca

U Tvornici kulture 24.10. u 21h Jura Stublić i Film uz Vas prisjetiti će se najljepših trenutaka svoje karijere. Ulaznice u pretprodaji 60kn, na dan koncerta 80kn.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Film je bila jedna od najpopularnijih rock grupa bivše Jugoslavenske new-wave scene u u osamdesetima. Osnivač i pjevač grupe Film, Jura Stublić - također poznat kao Jura Jupiter - započeo je glazbenu karijeru kao član hrvatske rock grupe Azra 1977 godine. 1978, nakon svađa s frontmenom Azre, Branimirom "Johnny" Štulićem napušta band i sa Mladen Juričićem „Maxom" i Marinom Pelaićem „Barracudom" osniva svoj bend Film.

Godine 1981 grupa je postala vrlo popularna. Njezin prvi veliki hit bila je pjesma "Neprilagođen". U to vrijeme Jura Stublić je napisao hitove poput "Zamisli život u ritmu muzike za ples", "Radio ljubav", "Zajedno", "Kad si mlad", "Odvedi me iz ovog grada", "Zona sumraka", itd. 1986 godine, prva postava banda se raspala. Nedugo nakon raspada originalne postave Jura Stublić nastavio je raditi pod imenom "Jura Stublić & Film". U to vrijeme su imali hitove poput "Sjećam se prvog poljupca", "Glas srca", "Dobre vibracije", itd.
1992, izdali su posljednji album „Hrana za golubove" s kojeg su izdali pjesme "E, moj druže Beogradski", i "Bili cvitak".

Iako je prošlo gotovo 16 godina kako „Jura Stublić i Film" nisu objavili novi album, to ih ne sprječava da sve vrijeme održavaju koncerte širom Hrvatske i u velikim gradovima regije, i što je najzanimljivije, dvorane uvijek bivaju rasprodane.

19.10.2009. 13:04:49
Novi komentar
nužno
nužno