« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Park Ribnjak

Ovotjedni program kluba Purgeraj

u tjednu od 19.10. - 24.10. očekuje Vas...

Više o

izlasci

,

zagreb-info

,

klub purgeraj

,

program kluba

Ponedjeljak 19.10.: "I hate Mondays" Open mic night

Zadnja večer kvalifikacija za ovaj mjesec!

Dođite i prijavite se ili se samo dođite nasmijati i podržati nove mlade nade stand up komedije. Prijave za nastup na 099 6739 888.

Večer otvorenog mikrofona, forma koja karakterizira stand up komediju, i u četvrtoj sezoni ima svoje mjesto u Purgeraju! Dođite i izrazite svoj humor kroz razne načine: izvodite stand up, pjevajte, plešite, svirajte... Smijeh dolazi sa svih strana i zato svi putevi vode u Purgeraj ponedjeljkom. Zadnji ponedjeljak u mjesecu je veliko finale a ostali ponedjeljci su kvalifikacije.

Pobjednik mjeseca dobija novčanu nagradu, poklon bon sponzora i mogućnost jednomjesečnog profesionalnog nastupanja po raznim klubovima. O pobjedniku odlučuje publika. Prijave za nastup počinju u 20.30h u klubu, a program u 21.30h!

Pravila za izvođače/natjecatelje:

1.       nastup mora biti u potpunosti autorski

2.       dužina nastupa maksimalno 7min

Zbog potrebe širenja stand up komedije kao izvođačke discipline i oblika klupske zabave, Marina Orsag u studenom 2006. u klubu "Purgeraj" pokreće tjedne večeri otvorenog mikrofona (Open Mic), na koje se može prijaviti tko god želi, a publika bira pobjednika. Projekt je rezultirao obogaćivanjem scene stand up komedije u Hrvatskoj - pet novih kvalitetnih stand up komičara, a open mic večeri postale su vrlo posjećene. Sve to ne bi uspjelo bez podrške i posjećenosti zagrebačke publike.

Stand up comedy kao performans doprinosi razvoju mentaliteta i svijesti kod publike i izvođača, a kao nastupačka forma mladima omogućava da se kreativno razvijaju u više smjerova: autorskom, režiserskom, te izvođačkom.

Utorak 20.10.: DOGMA (PU)

Pulska grupa Dogma, nedugo nakon što je zasjela na prvo mjesto nacionalne glazbene top ljestvice "VIP Music Club LP" s video spotom za drugi singl "Parapapa", dolazi nam u klub Purgeraj! U utorak 20.10. od 21 sat, Dogma će održati koncert kojim će promovirati svoj novi album pod nazivom "3", a kojeg prate odlične recenzije.

Sve većim korištenjem elektronike, sampleova, pjevanja na engleskom i okretanja klupskoj DJ glazbi uz zadržavanje bendovskog izričaja, Dogma predvodi inovacijom na hrvatskoj glazbenoj sceni. Mediji daju novoj glazbenoj formi Dogme žanrovsku odrednicu funk-electro-punk koju je band objeručke prihvatio. Tako im je upravo izišao i treći samostalni album - "3", za kojeg frontman grupe Sandro Pettener izjavljuje:"Snimili smo plesni rock album pun doživljaja."!

Ali ne samo to, dečki u Purgeraj dolaze sviračkim iskustvom nakrcanih džepova i spremni ispuniti najzahtjevniju želju publike - zabavu!

Koncert počinje u 22.30h. Ulaz 20kn.

Srijeda 21.10.: CRIVELLARO-WRESSNIG ORGAN TRIO 

Svjetski priznati talijanski blues&jazz gitarist ponovno nam u klub dovodi sastav koji nosi naziv: Enrico Crivellaro & Raphael Wressnig Organ Trio! Samo ime govori sve, gitara, hammond i bubnjevi sigurno su dobar razlog za dolazak u klub večeras! Postava Crivellaro na gitari (Italija), Wressnig na hammond B3 orguljama (Austrija) te Silvio Berger na bubnjevima (Austrija), čini cool retro hammond trio koji svira soul-jazz i blues glazbu na sebi svojstven i specifičan način! Ako su, povijesno gledajući, poznati hammond combo sastavi istraživali tanku granicu između  bluesa i jazza, Enrico Crivellaro i Raphael Wressnig ovaj koncept podižu za jednu stepenicu više, istraživajući granicu između starog i novog, vintage i modernog pristupa glazbi i muziciranju.

Ulaz je slobodan, koncert počinje u 22.30h.

After by DJ Toni!

Četvrtak 22.10.: DISCIPLIN-A-KITSCHME 

Osjećamo se iznimno počašćenim najaviti da u klub Purgeraj stiže vjerojatno najutjecajniji i najinternacionalniji sastav kojeg je polučila ex-yu scena - Disciplin A Kitschme! Ovaj obarač rekorda u postavljanju novih mjerila urbane glazbe, eksperimentalni znanstvenik stila i filmski superheroj- "Koja", aka "Zeleni Zub", u Purgeraj stiže raspaliti podij.

Iako dugovječan, nakon čak 28-godišnje karijere, ne nedostaje mu elana i koncertnog zanosa kao ni instrumentalističke potrebe da do usijanja naloži zagrebačku publiku. Njegov band - Disciplina Kičme, nastala daleke 1981.g, objavila je 7 albuma a nakon Kojinog preseljenja u London, pod "angliziranim" imenom - Disciplin A Kitschme, objavljuju još 3 albuma za inozemno tržište. Ipak se 2002.g. vraća u Beograd i okuplja novu postavu Discipline da bi 2007.g. objavio posljednji album - "Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?". Stilski opisati Kitschmu potpuno je promašen zadatak, budući su mnogi pokušaji kritičara da ih zauzdaju odrednicama kao što su: funk-rock, noise-rock, jazz fusion, drum & bass i sl. završili kratkih rukava.

Disciplin A Kitschme puno je više od glazbe, znatno više od showa, i svakako više od nje same, ona je jednostavno- način života. Stoga nam nema druge nego disciplinirati svoju kičmu prije no što ju kiropraktičar "Koja" ne iščaši svojom bjesomučnom i beskompromisnom drmaonom.

Cijena karte u pretprodaji na šanku kluba je 100 Kn, a na dan koncerta 120 Kn.

Početak koncerta u 22.30h.

Petak 23.10.: DJ Sanja Pandurić

Ulaz je 15kn, program počinje u 22h.

Subota 24.10.: DJ UNCLEFUNK & Mr. WOLF

Ulaz je 15kn, program počinje u 22h.


19.10.2009. 12:53:00
Novi komentar
nužno
nužno