« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Sjajna večer na njemački način

Dirigent Sieghart priredio je pravu „njemačku" poslasticu za sve one koji su petak uvečer odvojili za uživanje u veličanstvenim skladbama

Martin Sieghart priredio poslasticu
Martin Sieghart priredio poslasticu (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Crveni ciklus

,

Martin Sieghart

U vatrenim tonovima obojanom Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije, u petak 20.01.2011.g. gostovao je ugledni austrijski dirigent Martin Sieghart.

Dirigent Sieghart priredio je pravu „njemačku" poslasticu za sve one koji su petak uvečer odvojili za uživanje u veličanstvenim skladbama i očaravajućim tonovima najboljih njemačkih skladatelja. Večer započeta uvertirom Hebridi Felixa Mendelssohna nastavljena je u duhu Johannesa Brahmsa, a završila veličanstvenom 8.simfonijom u F-duru Ludwiga van Beethovena.

Bila je to adrenalinska večer vrhunske glazbe . A da nam je ovaj sjajni austrijski maestro zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom pružio doista "nezaboravan" glazbeni doživljaj, mogu potvrditi svi koji su u petak 20.01. uživali u njegovom virtuoznom nastupu.

Nizu nezaboravnih glazbenih doživljaja u sezoni Zagrebačke filharmonije nema kraja te uopće ne treba sumnjati da će i idući tjedan ponovno biti doista nezaboravno.

U utorak 24.01. kao i u petak 27.01. ne propustite najbolje studente Muzičke akademije koji će svoj, premda već pokazani i dokazani potencijal, dodatno „izbrusiti" uz Zagrebačku filharmoniju!

21.01.2012. 09:30:56
Novi komentar
nužno
nužno