« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
NAJAVE

Sjajan program Sax! kluba ovaj tjedan

Nakon godinu dana Zagreb Double Bass Quartet vraća se u Sax, a to za ovaj tjedan ni izdaleka nije sve

Odron svira Stonese
Odron svira Stonese (SAX!)
Više o

klub SAX

,

Zagreb Double Bass Quartet

,

Beatles For Sale Acoustic Tribute

,

Čipkice

Jedinstveni zvuk obuhvaćen kroz raznovrstan repertoar od klasike, jazza, swinga, evergreena i rock'n'rolla, do suvremenih skladbi garancija je za još jednu odličnu jazz večer uz koncert Zagreb Double Bass Quarteta koji će se održati u sklopu ciklusa Novi hrvatski jazz u srijedu, 19. studenog u klubu Sax!

Zagreb Double Bass Quartet nastavak je  izvrsnog L'elephant Quarteta, prvog kvarteta te vrste na ovim prostorima, a i jednog od rijetkih u glazbenom svijetu. Proizašao je iz komorne škole Zagrebačkih solista te nastavio profesionalno djelovati. Višegodišnji uspješni nastupi kod nas i u inozemstvu doveli su do afirmacije kvarteta „specijalnog zvuka".

Današnji članovi su afirmirani glazbenici u klasičnoj i jazz sceni: Jurica Štelma, solo kontrabasist orkestra HNK Zagreb  i allround kontrabasist, Zvonimir Šestak, najtraženiji jazz kontrabasist u hrvatskoj sa izraženim osjećajem za ritam, Tihomir Hojsak, značajni i inovativni član naše jazz scene i Ivan Gazibara, iznimno talentirani glazbenik i član orkestra HNK u Zagrebu.

Vrhunski rock program predviđen za subotu, 22. studenog kada će nastupit rock'n'roll bend Odron koji će izvesti pjesme čuvenih Stonesa, a za zagrijavanje i kao predgrupa nastupiti će Beatles For Sale Acoustic Tribute u izvedbi hitova legendarnih Beatlesa.

Slobodni smo također izdvojiti i zanimljiv etno program koji će se održati u četvrtak, 20. studenog u skopu ciklusa Kreativnog glazbenog kolektiva nastupom zbora Čipkice i njihovih gostiju, ženskog trija Zorja te etno sastava Kazan koji izvodi hrvatske tradicijske pjesme. U petak, 21. studenog u sklopu programa Sax Friday Legends, domaćinu kluba Živoj legendi pridružit će se i mladi cover bend Vince&Jules te će prvi dio večeri posvetiti grupi Queen.

18.11.2014. 16:55:00
Novi komentar
nužno
nužno