« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
PRLJAVA BITKA ZA SLAVONIJU

Šišljagić kazneno prijavio Tomislava Ivića i Jadranku Kosor

Plakati su "iz kuhinje HDZ-a", a "na neki su mu način i ugrozili život", tvrdi HDSSB-ovac.

(Marko Kovač/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Anto Đapić

,

Jadranka Kosor

,

Osijek

,

kaznena prijava

,

Tomislav Ivić

,

lokalni izbori

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

Krešimir Bubalo

,

plakati

,

Šišljagić JNA

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, koji je osvojio najviše glasova u prvome izbornom krugu za osječko-baranjskoga župana, na današnjoj konferenciji za novinare je rekao kako se u vrijeme predizborne šutnje, "iz kuhinje HDZ-a, tj. Tomislava Ivića i Jadranke Kosor, pojavilo na tisuće plakata i letaka na kojima on u montiranoj oficirskoj uniformi bivše JNA uz negativnu poruku biračima te će zbog toga podnijeti kaznenu prijavu protiv Ivića i Kosor.

Kako je rekao, tijekom dana će Županijskome državnom odvjetništvu i policiji podnijeti kaznenu prijavu zbog laži i objeda kojim su ga, kako je rekao, pokušali diskreditirati. Šišljagić tvrdi i da je to "na neki način dovelo i do moguće ugroze" njegova života.

Upravo te poruke "Ivić i Kosor upućivali su biračima i tijekom predizborne kampanje, a spomenuti plakati i letci pojavili su se ne samo u Osijeku, nego u cijeloj Županiji, i to u vrijeme kad nisam zbog izborne šutnje mogao reagirati".

"Imamo brojeve automobila i još neke podatke, što znači da policija može bez problema utvrditi počinitelje toga djela", rekao je Šišljagić. Posebice je istaknuo da je dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski branitelj koji je odlikovan Spomenicom Domovinske zahvalnosti te da je u ratu kao kirurg, zajedno s drugim kolegama liječnicima, u osječkoj bolnici liječio ranjene branitelje i civile.

Predsjednik Županijskoga izbornog povjerenstva Ninoslav Ljubojević rekao je kako je "jučer zaprimljena žalba HDSSB-a zbog kršenja izborne šutnje, vezana uz sporne plakate na kojima je Vladimir Šišljagić u uniformi bivše JNA".

"Županijsko izborno povjerenstvo razmotrilo je žalbu HDSSB-a te utvrdilo da se zaista radi o povredi izborne šutnje, o čemu će pismeno izvijestili HDSSB", dodao je Ljubojević.

Šišljagić, koji se u drugome krugu s Tomislavom Ivićem nadmeće za dužnost župana, istaknuo je na konferenciji za novinare da je HDSSB iznimno zadovoljan rezultatima izbora, "i to u svih pet slavonskih županija".

Rekao je kako je "siguran da će u drugome krugu pobijediti Tomislava Ivića, a Krešimir Bubalo Antu Đapića u izbornoj utrci za osječkoga gradonačelnika, te da će kampanja biti afirmativna". (hina/metro-portal)

18.05.2009. 20:41:24
Novi komentar
nužno
nužno