« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
NAJAVE

Singlom 'Na zapadu ništa njovo' Jovanka Broz Titutka najavila album 'AJVAROVO'

„Ljudi moji, ajvar je ljut, ukusan i pogljedom neuredan, kao što smo svi mi. Tako da moljim vas nemojte shvatit ovo kao neki njapad na vaše bubnjiće, nego samo kao pokušaj da se svi mi zbližimo i grljimo u ovom ludilu.“

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

novi singl

,

Jovanka Broz Titutka

U utrku za titulu domaćeg hita ljeta 2019. ovih je dana ušla Jovanka Broz Titutka uz singl 'Na zapadu ništa njovo' i popratnim video-spotom, koji zvučno i vizualno predstavlja njenu noćnu moru i napad na osjetila. Jovanka Broz Titutka umjetnica je koja na multidisciplinaran način istražuje svoju pretencioznost i skromnost. Ono što je najizraženije u njenom stilu je ludilo koje pokušava približiti i pojasniti publici. Da ju shvatite, trebate prihvatiti ludilo i humor u sebi. Seljački rečeno, Jovanka ima pamćenje zlatne ribice i dobre namjere koje loše prenosi.

Samo će Jova donijeti novu glazbu."

Prvi singl svojevrsna je najava nadolazećeg Jovankinog albuma 'AJVAROVO' koji, kao što mu samo ime sugerira, zvukom sinestetski dočarava paklenu teksturu ajvara. Album se sastoji od šest pjesama što je po definiciji EP, ali to se Jovanki ne može objasniti, tako da je 'AJVAROVO' album. Definirat će ga Jovankino shvaćanje svojih najagresivnijih i neprihvatljivijih emocija te predstavlja put prema razvoju njene, a ujedno i vaše samosvijesti. Iako se 'Na zapadu ništa njovo', inače cover benda Boomerang, neće nalaziti na albumu savršen je uvod u maničnost glazbe koju domaća alternativna scena, a posebno queer publika, s nestrpljenjem očekuje.

Suradnica na ovom projektu je glazbenica Pi, koja se ovom prilikom stilski potpuno odmiče od svog uobičajenog stvaralaštva, te se prepušta ludilu uma Jovanke Broz Titutke, time stvarajući savršenu stilsku kombinaciju dva jednako poremećena svijeta. Svakako nije ništa novo, ali Jovanka i Pi su odlučile svoju suradnju objasniti stvaranjem novog umjetničkog pravca nazivajući ga imenom sjebanizam. Da se djelo nazove sjebanizmom, treba biti proizvod ljubavi i zajebancije prema tome što se radi, ali ujedno i prihvaćanje i ismijavanje vlastite pretencioznosti. Embracethesjebanizam! I uživajte!

LINK NA SPOT: https://youtu.be/pD7IjPPsJVY

Za one koje zanima više o liku i nedjelu Jovanke Broz Titutke preporučujemo YouTube serijal 'Broztituiranje'.

19.08.2019. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno