« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
split

Signalne rakete zapalile splitsku luku

U subotu oko 21.30 sati izbio je veliki požar u splitskoj Sjevernoj luci, no usprkos tome ugašen je točno u ponoć

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX)
Više o

požar

,

Sjeverna luka

,

Kaštel Štafilić

,

požar u Splitu

"Vatra je izazvana signalnom raketom i u jednom se trenutku, zbog vjetra koji je puhao, žarište požara širilo prema Dalmacijavinu pa smo bili primorani u pomoć pozvati dodatne snage", rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Felicijo Parčina, pojasnivši kako je na teren ukupno izašlo 60 vatrogasaca i 21 vozilo Javne vatrogasne postrojbe grada Splita i Dobrovoljnih vatrogasnih društava Split, Solin, Vranjic, Mladost i Žrnovnica.

Unatoč tome što su vatru ugasili, dio gasitelja će ostati dežurati cijelu noć na terenu. Jedan je gasitelj ozlijeđen, jer ga je u oko udario jedan Rom koji se nalazio u blizini požarišta, rekao je Parčina.

Požar u Sjevernoj luci nije bio jedini koji su splitski vatrogasci gasili u subotu navečer, jer su uspješno ugasili vatru koja je buknula na otvorenom prostoru u kvartu Visoka, a potom i požar na Bačvicama, gdje je gorjelo osobno vozilo.

U Kaštel Štafiliću je oko 21 sat buknulo kod benzinske crpke "Zovko", a uzrok je također bila signalna raketa.

U vatrenoj subotnjoj noći radili su i policajci, koji su uhvatili četvoricu piromana u Vučevici. Nakon dojave o požaru mladići su uhvaćeni na djelu, kazao je Parčina.

Izvor: Hina

30.08.2009. 10:45:21
Novi komentar
nužno
nužno