« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
hvali more, drž' se kraja

Nestao rumunjski surfer kraj Pule

Sinoć je oko 20 sati nestao rumunjski jedriličar na dasci u moru kod Zlatnih stijena u Puli

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Pula

,

nestali jedriličar

,

rumunjski surfer

,

Zlatne stijene

Dodaje se kako je potraga nastavljena jutros s tri broda i uz pomoć zrakoplova koji pretražuju naznačeni akvatorij.

Po podacima resornog ministarstva traga se za rumunjskim državljaninom u dobi od 34 godine koji je na sebi imao sivu odjeću, daska na kojoj je isplovio s gornje strane je plave, a s donje bijele boje, dok je jedro bijelo s plavim i crvenim prugama.

On je sinoć oko 20 sati uočen kako se bori s valovima i jakim vjetrom, kako se bezuspješno pokušava dignuti na dasku te kako ga je jaka bura odnosila sve dalje prema pučini. U potragu za surferom sinoć su se nakon poziva građana Centru 112 uključili policija, Lučka kapetanija i remorker Brodospasa "Junak" te četiri broda trgovačke mornarice stranih zastava koji su plovili područjem traganja, a upozoreni su i svi trgovački brodovi u akvatoriju.

Jutros se u traganje uključio i zrakoplov MORH-a Pilatus, uz plovila kapetanije Pula i pomorske policije te brod Obalne straže.

Na obalnoj radio postaji Rijeka emitira se poruka hitnosti, kako bi svi brodovi koji plove na tom području obavili osmatranje. Spasilačkim jedinicama potragu otežavaju teški vremenski uvjeti - bura i veliki valovi.

Izvor: Hina
30.08.2009. 11:35:50
Novi komentar
nužno
nužno