« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NJEMAČKA

Siemens najavio ukidanje oko dvije tisuće radnih mjesta

U priopćenju se navodi da je smanjenje radnih mjesta sastavni dio preustroja najvećeg svjetskog proizvođača industrijske robotike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Siemens

,

Njemačka

,

ukidanje radnih mjesta

Najveći europski inženjerski konglomerat Siemens izvijestio je u četvrtak da će u sljedeće dvije godine zbog pada potražnje ukinuti gotovo dvije tisuće radnih mjesta u ključnom odjelu za industrijsku automatizaciju u Njemačkoj.

Tako će u pogonima za proizvodnju industrijskih strojeva u njemačkom Bad Neustadtu biti ukinuto oko 840 a u Erlangenu 300 radnih mjesta, gdje će dodatnih 850 radnih mjesta biti ugašeno i u odjelu industrijske tehnologije.

Najveći svjetski proizvođač u sektoru industrijske robotike predstavio je plan smanjenja radnih mjesta sindikalnim čelnicima u četvrtak.

Kompanija sa sjedištem u Muenchenu u svijetu zapošljava ukupno 400 tisuća ljudi.

Iako je kompanija u utorak izvijestila o solidnim rezultatima u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući rezanju troškova, upozorili su da će proći određeno vrijeme prije no što se proizvodnja vrati na razinu iz razdoblja prije krize.

U priopćenju se još navodi da je smanjenje radnih mjesta sastavni dio preustroja, u sklopu kojeg će aktivnosti u odjelu za niskovoltažne motore ubuduće biti koncentrirane u češkim Mohelnicama. (hina/metro-portal)

28.01.2010. 17:37:14
Novi komentar
nužno
nužno