« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TRŽIŠNA BORBA

GM počeo agresivnu kampanju preotimanja Toyotinih klijenata

General Motors iskorištava priliku koja se otvorila povlačenjem osam Toyotinih modela zbog problema s papučicom gasa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

General Motors

,

Toyota

Američki automobilski div General Motors priopćio je da će vlasnicima Toyotinih automobila i kamiona ponuditi 1.000 dolara odnosno da će ih osloboditi plaćanja kamata na kredite na razdoblje od pet godina ako odustanu od japanskog branda i kupe jedan od njegovih modela.

Dan nakon što je japanska Toyota obustavila prodaju osam modela na američkom tržištu zbog problema s papučicom gasa njezin je arhetipski rival GM krenuo u borbu za tržište.

Ponuda vrijedi do kraja veljače, kazao je jedan glasnogovornik GM-a, kojega je Toyota 2008. smijenila na mjestu najvećeg svjetskog proizvođača automobila.

Toyotina odluka o povlačenju s američkog tržišta 2,3 milijuna automobila i kamiona tek je najnoviji u nizu problema vezanih uz kvalitetu koji pritišću tu tvrtku.

Prethodilo joj je povlačenje nekih 4,2 milijuna vozila također s američkog tržišta u prošloj godini zbog neispravnih podloga za noge koje mogu uzrokovati zaglavljenje papučice gasa.

"Posrednici zaprimaju velik broj upita od klijenata koji izražavaju zabrinutost vezano za Toyotina vozila", kazao je glasnogovornik GM-a. "Želimo iskoristiti priliku koja nam se time pruža", dodao je. (hina/metro-portal)

28.01.2010. 13:14:06
Novi komentar
nužno
nužno