« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
KONCERTI

Siddharta i Urban u Tvornici 21. travnja

Slovenska grupa Siddharta dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 21. travnja 2016. Kao gost će nastupiti Damir Urban, a predgrupa je Manntra

Siddharta u Tvornici 21. travnja
Siddharta u Tvornici 21. travnja (Maša Kores)
Više o

Tvornica kulture

,

Siddharta

,

koncert

,

Urban

,

Manntra

Nakon nedavnog odgođenog koncerta zbog Dana žalosti, slovenska grupa Siddharta dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 21. travnja 2016. Kao gost će nastupiti Damir Urban, a predgrupa je Manntra.

Iz Siddharte poručuju: "Dragi prijatelji. Ispričavamo se zbog nastale zbrke, ali primorani smo ponovo pomaknuti datum našeg zagrebačkog koncerta. Velika nam je želja ugostiti Damira Urbana na koncertu u Tvornici, pa smo htjeli uskladiti njegove, naše i tvorničke slobodne datume."

Kupci ulaznica kojima novi datum ne odgovara mogu ih vratiti na prodajna mjesta gdje su ih kupili do 7. travnja. Ranije kupljene ulaznice naravno vrijede za novi datum koncerta u četvrtak 21. travnja 2016.

Slovenska industrial/rock mašina Siddharta vraća se u Tvornicu na krilima dva nova izdanja - "Infra" i "Ultra" kojima su zaokružili impresivnih dva desetljeća na sceni. Na pozornici će im se priključiti Damir Urban, s kojim su objavili najnoviji hvaljeni singl "Strele v maju".

Video: Siddharta feat. Urban - "Strele v maju"

Kritika hvali najnoviji album "Ultra" koji je moderan, vrlo pitak i komunikativan, društveno i socijalno osviješten s mnogim pozitivističkim porukama. Progresivan zvuk po Siddhartinom receptu donosi neočekivani zaokret, mekše i laganije melodije na čijim su krilima itekako velike poruke, a te novu dozu svježih Siddhartinih glazbenih ideja koje prati odlična produkcija. Prvi dio cijele dvostruke priče je album "Infra", objavljen ranije prošle godine, koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih. Slovenska Siddharta je osnovana 1995. i do sada je izgradila kultni status, a platinaste naklade ih prate od početka karijere. Na svom kontu imaju osam albuma i više od 30 glazbenih nagrada (izvođač godine, album i spot godine, platinaste i dijamantne tiraže, najbolji omoti) i brojne suradnje, te rekordne stadionske nastupe.

Grupa Manntra nastupit će prije Siddharte. Manntra se nakon pauze pri završetku turneje svog posljednjeg albuma vraća koncertnim aktivnostima i priprema novi album. Bend je upotpunjen s dva nova člana s kojima pripremaju veliku turneju sredinom ove godine. Manntra je nastala 2011. u Umagu. Kroz eksperimentiranje i razmjenu ideja pronašli su svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to s elementima folk i etno glazbe, a tako je nastao "Balkanski Rock". Bend iza sebe ima dva izdanja, "Horizont" iz 2012. te "Venera" (2015.), a trenutnu postavu benda čine Andrea Kert na bubnjevima, Boris Kolarić na gitari, Danijel Šćuric na bassu i Marko vokal Matijević Sekul koji je ujedno i na gitari i synthu.

Video: Manntra - "Put"

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 55 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Aquarius CD shop, Varšavska 1

  • Dirty Old Shop, Tratinska 18

  • www.entrio.hr

31.03.2016. 10:15:00
Novi komentar
nužno
nužno