« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
izrael:

Shimon Peres noć proveo u bolnici

Izraelski predsjednik jučer se onesvijestio tijekom ceremonije u Tel Avivu

(Wikipedia)
Više o

Shimon Peres

,

George Mitchell

,

nesvjestica

,

Rafi Valdan

Izraelski predsjednik Shimon Peres jučer navečer je hospitaliziran nakon što se na kratko onesvijestio tijekom ceremonije u Tel Avivu.

- Bilo je vrlo vruće, a on je dugo stajao i počeo je osjećati slabost. Onesvijestio se na nekoliko sekunda. Sada se dobro osjeća, smiješi se i sa svima razgovara na telefon - rekao je njegov osobni liječnik Rafi Valdan objašnjavajući nesvjesticu, za koju je Peresova glasnogovornica rekla da je trajala samo nekoliko trenutaka.

Liječnik je izjavio da Peres nije ozbiljno bolestan te da će vjerojatno provesti noć u bolnici na promatranju prije nego što se vrati svojim dužnostima. Tijekom noći je prebačen na promatranje i već jutros napustio bolnicu.

Peres okupljenim novinarima nije dao nikakvu izjavu prije nego je ušao u automobil kojim se odvezao do svoje rezidencije u Jeruzalemu.

Tijekom kliničkog ispitivanja nije otkriven srčani ni moždani udar ali liječnici mu preporučuju da idućih dana smanji svoje radne aktivnosti.

Liječnici su Peresu dopustili da danas u Jeruzalemu primi američkog posebnog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella, kao što je isprva bilo planirano.

(Hina/Metro)

13.09.2009. 10:13:58
Novi komentar
nužno
nužno