« Film
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
LOPOVI, UBOJICE I ...

... Sherlock Holmes Guya Ritchia

Nevjerojatna kombinacija Robert Downey Jr i Jude Law mogla bi iznjedriti film o kojem će se pričati godinama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sherlock Holmes

,

Madonna

,

Jude Law

,

Robert Downey Jr.

,

Guy Ritchie

,

Novi film Guya Ritchiea

Mr. Madonnin muž, kako je u zadnje vrijeme poznat Guy Ritchie, očito nije pretjerano zadovoljan nadimkom, pa se potrudio privući sva svjetla britanske pozornice na sebe. Najava snimanja filma o Sherlocku Holmesu s glumačkom postavom iz snova ili noćnih mora, tema je dana.

Pressica u Londonu donijela je objavu imena glavnih glumaca, koja će zasigurno zabavljati medije sve do premijere. Robert Downey Jr., jedan od najtalentiranijih i najproblematičnijih glumaca modernog doba trebao bi, na užas Britanaca, utjeloviti Sherlocka, dok je domaći bad boy Jude Law odabran za lik dr. Watsona.

Oscarovac Downey Jr. je totalno šokirao Hollywood kršenjem najsvetijeg pravila Svete šume - ne mijenjaj rasu u filmu, ukoliko nije cameo rola ili totalno blesava komedija koju nitko neće gledati - ulogom u Tropskoj oluji Bena Stillera, a sada će poslovično utegnute Britance šokirati svojom verzijom britanskog engleskog.

Sjajni glumac već je izjavio da je fasciniran Sherlockom Holmesom što ga više čita i proučava, a da redatelja smatra osobom s kojom će biti užitak raditi.

Osim Tria fantastikus iz najave, u filmu će glumiti i Rachel McAdams (Red Eye Wesa Cravena) kao Irena Adler, Mark Strong (Body of Lies s Leonardom di Capriom) bit će zli neprijatelj Blackwood, dok će Kelly Reilly (Pride & Prejudice s Keirom Knightley) glumiti muzu dr. Watsona Mary.

Ritchie je na pressici izjavio kako želi dati nešto novo priči o Sherlocku Holmesu, dodajući kako to ipak neće biti njegov klasičan film. Kako u pričama o Sherlocku obično nema golemih količina potpuno nepotrebnog nasilja, vjerojatno je u pravu.

No, najveća zanimljivost filma je najava datuma izlaska. Listopad 2009. godine je, naime, ciljno vrijeme početka prikazivanja komedije o Sherlocku Holmesu sa Sachom Baronom Cohenom i Will Ferrellom u glavnim ulogama, pa će definitivno biti zanimljivo pratiti natjecanje ova dva uratka. (metro-portal)

02.10.2008. 13:36:00
Novi komentar
nužno
nužno