« Spektakli
objavljeno prije 15 godina
zvijezda na pomolu

Shaheen raspametio šefa Motowna na Jacksonovoj komemoraciji

Do pred pola godine anonimni britanski dječak pjevao na Jacksonovoj komemoraciji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Shaheen Jafargholi

,

Shaheen komemoracija Jacksno

,

Shaheen Motown

Snaga i prodornost Simona Cowella nikad nisu bili upitni, ali mogućnost da svoju mladu zvijezdu uvali na najveći spektakl na svijetu nije nije mogao predvidjeti. Shaheen Jafargholi, finalist ovogodišnjeg Britain's Got Talent, dvanaestogodišnjak anđeoskog glasa za soul glazbu, pokazao je milijardi gledatelja širom svijeta tko je i što je.

U šumi vrhunskih glazbenika koji su pjevali na komemoraciji za Michaela Jacksona našao se i ovaj dječak čija je izvedba stala bok uz bok onima Stevie Wondera, Ushera i Lionela Ritchiea.

Nevjerojatno pribrano i ležerno, potpuno opušteno i vokalno nevjerojatno Shaheen je izveo Who's Lovin' You, koji je izvodio i na BGT, pred auditorijem koji većina svjetskih najpoznatijih muzičara može samo sanjati - kremom američkog jet-seta i glazbe i milijardom gledatelja širom svijeta.

Ideja se rodila nakon što je Michael Jackson saznao za mladog Velšanina i pogledao njegov nastup na YouTubeu i oduševio se njegovim glasovnim mogućnostima. Nakon toga ga je pozvao da mu se pridruži na nastupima u 02 Areni zajedno s plesačima iz Diversitiya.

Što je još važnije, Berry Gordy, šef Motowna ostao je bez riječi nakon nastupa Shaheena i odmah je izjavio da mu je prvi zadatak potpisati ugovor s mladićem i omogućiti mu snimanje albuma s vrhunskim muzičarima.

Pogledajte nastup.

09.07.2009. 08:09:55
Novi komentar
nužno
nužno