« Glazba
objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana
NAJAVE

Šesto izdanje Festivala Buke protutnjat će Tvornicom

Na pozornicu Velikog pogona stižu Doom Temple, Extroft, RIFFTREE, 10KRE i Savršeni Marginalci

Savršeni marginalci
Savršeni marginalci (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

Festival Buke

Šesto izdanje Festivala Buke održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture! Festival Buke, poznat i pod nazivom Tvrdoval, po prvi put stiže u Šubićevu u petak, 6. rujna 2024. godine kako bi okupio sve ljubitelje tvrdog i žestokog zvuka - od sirovog rocka do brutalnog metala. Na pozornicu Velikog pogona stižu Doom Temple, Extroft, RIFFTREE, 10KRE i Savršeni Marginalci.

Doom Temple - „Gasoline"

Doom Temple novi je bend tvrdog vala koji se ove godine predstavio publici objavom debitantskog EP-ja „Moonrock Chronicles" za izdavačku kuću PDV Records. Rock trio čine Karlo Lugarić na bubnju, Roko Ivan Divić na gitari te Karlo Orešić na basu i vokalu. Zimsko session okupljanje iznjedrilo je glazbu temeljenu na sludge metalu s debelom armaturom Black Sabbatha umočenom u ritamske podloge ranog Soundgardena. Britkim i kritičkim tekstovima Doom Temple iznosi emocije i frustracije svog naraštaja, a glasna je doza buke vapaj generacije Z prema konzumentskom društvu u kojem živimo.

Extroft - „Veins"

Lineupu se Tvrdovala pridružuje i Extroft - alternativni metal bend iz Valpova osnovan 2020. godine. Svoj zvuk definiraju kao groove metal s melodijama i utjecajima psihodelije, stonera, grungea i sličnih žanrova. U srpnju 2024. godine predstavili su svoj debitantski singl „Veins" kojim najavljuju i svoj EP prvijenac.

RIFFTREE - „Amplifier Pyramid"

Iz zagrebačkog undergrounda stiže RIFFTREE, power duo koji čine zaljubljenici u distorziju i glasna pojačala. U svom glazbenom izričaju kombiniraju elemente stonera, noise rocka te sludge i drone žanrova koji su često začinjeni psihodelijom. Početkom 2022. godine objavili su svoj eponimski EP, a drugo je izdanje „Noise Worship" uslijedilo u rujnu 2023. godine. Svoj nastup definiraju kao eksploziju glasnoće, fuzza i sirove snage, a takvu će energiju donijeti i na Festival Buke.

10KRE - „threeeyed"

Na šesto izdanje najglasnijeg festivala stiže i trenutno najmlađa i najperspektivnija trojka žestoke scene - 10KRE. Mak Cvanciger na vokalu i gitari, Matej Tumpa na basu i Tin Jarić na bubnju zajedno sviraju od ljeta 2023. godine, a svoj zvuk baziraju na masnim riffovima i glasnim pojačalima. Mlada će trojka iz školskih klupa zasjati pod reflektorima Velikog pogona Tvornice kulture.

Savršeni Marginalci - „Trening za umiranje (Live)"

Tvrdim će valovima zasurfati i Savršeni Marginalci - dobro poznata četvorka koju čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz benda Deafness by Noize. Dio najveće hrvatske punk grupe pojačan vokalom neuništivog vođe DBN bande publici direktno u glavu i bez zadrške servira obožavana prva tri albuma Hladnog piva - „Džinovski" , „G.A.D." i „Desetka". Svojim nastupima Savršeni Marginalci gase žeđ i nostalgiju za starim Pivom izvodeći neke od najvećih regionalnih punk albuma svih vremena.

Program Tvrdovala stvoren je kako bi promovirao mlade beskompromisne bendove koji se ne boje svirati glasno i energično, a šesto izdanje festivala početkom rujna u Tvornicu dovodi čak pet bendova - novih, ali i starih majstora s brojnim nastupima iza sebe. Festival Buke vol. 6 donijet će nezaustavljivu mješavinu žestine, glasnih gitara, masnih riffova i divljeg punka. Uz veterane tvrde scene, mladi će bendovi napokon dobiti priliku prezentirati svoj zvuk na velikoj pozornici u Šubićevoj.

Ulaznice po early bird cijeni od 8 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Regular cijena iznosit će 10 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 12 eura.

01.08.2024. 09:05:00
Novi komentar
nužno
nužno