« Seks
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
GORKA ISTINA

Šest tipova preljubnika

Donosimo vam šest osnovnih vrsta preljubnika, a vama ostavljamo da prepoznate svog partnera u nekome od njih, ili nastavite živjeti u uvjerenju da vas se takvi stvari ne tiču

Fotografija vijesti
Više o

bračna nevjera

,

preljub

,

muškarci i žene

,

bračna prijevara

Procjene variraju od studije do studije, ali većina stručnjaka za ljubavne veze tvrdi kako više od polovice bračnih drugova prevare svog partnera ili partnericu barem jednom za vrijeme trajanja tog braka ili veze. Mnogi od nas vole misliti kako se preljubi i nevjere događaju samo drugima, sve do trenutka kad shvatimo da je nezahvalna uloga prevarenoga u nekom odnosu pripala upravo nama. Donosimo vam šest osnovnih psiholoških vrsta preljubnika, a vama ostavljamo da prepoznate sebe ili svog partnera u nekome od njih, ili nastavite živjeti u uvjerenju da vas se takvi stvari ne tiču.

1. Lovac

Lovac je tip koji najviše uživa u samom procesu zavođenja, a tek onda u samom činu seksualne prijevare. Unatoč tomu što su češće muškarci, ni žene lovci nisu potpuno nepoznate. Lovci svaku novu osobu koju upoznaju (bez obzira nalaze li se u tom trenutku u društvu svoje bolje polovice ili ne) gledaju kao na potencijalnu lovinu, a jednom kad započnu lov, uglavnom ne odustaju dok ne dođu do kraja.

2. Sebičnjak

Ukoliko ste jedni od onih „sretnih" koji su završili u vezi s jednim ovakvim tipom osobe, možete se slobodno oprostiti od užitaka u seksu i emocionalnog ispunjenja. Naime, bez obzira na to koliko ga vi pokušavali naučiti da ste i vi važan dio veze, sebičnjak na umu ima isključivo vlastiti užitak i probitak. Jednom kad vas se zasiti ili ukoliko mu uskratite seks, neće imati nikakvih problema da to potraži negdje drugdje.

3. Ovisnik

Ovisnika lako možete prepoznati po tome da se uglavnom nalaze u sretnim i ispunjenim vezama s puno ljubavi i iznadprosječnim količinama seksa, ali svejedno ne mogu izdržati da se ne zavuku pod prvu sljedeću suknju koju vide. Nažalost, mnogima je od njih užitak u seksu sporedna stvar - oni samo žele još i još. Ukoliko imate naznake da bi osoba koja vam se upucava mogla biti ovaj tip preljubnika, zaobiđite ih u širokom luku.

4. Zlostavljač

Jedan od najgorih tipova preljubnika, zlostavljač ne vara iz „klasičnih" razloga zbog kojih većina ostalih ljudi ima afere, već se koristi preljubom kao načinom da vas ponizi ili vam napakosti, a često i osveti. Nerijetko se događa da takve ljude nimalo ne zanima znate li vi da vas vara ili ne, dok će prema svima ostalima i dalje glumiti poštenjačinu i dobricu. Nalazite li se u vezi s jednim takvim, bježite glavom bez obzira.

5. Mekušac

Tip preljubnika koji je gotovo uvijek muškog spola, mekušac je čovjek koji vas uglavnom vara isključivo iz jednog jedinog razloga - ne zna reći ne. Budući da žene često imaju itekako dobre radare kad su ovakvi muškarci u pitanju, nemojte se nimalo čuditi kad shvatite da ga netko kao igračku vrti oko malog prsta.

6. Romantik

Dok su gorespomenuti tipovi preljubnika uglavnom češće bili muškarci, romantične preljubnike puno češće čine žene. Romantici se uglavnom nalaze u dugim vezama iz kojih im se čini kao da nema izlaza te provode vrijeme sanjareći o drugačijem i smislenijem odnosu sa srodnom dušom. Nažalost, ovakvi se snovi gotovo nikad ne ostvare u stvarnosti.

10.04.2012. 15:12:00
Novi komentar
nužno
nužno