« Televizija
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
SERIJE

Serija Šutnja stiže na HBO Europe

Producent Beta Film potpisao je za seriju Šutnja redatelja Dalibora Matanića, koja je temeljena na trilogiji romana istraživačkog novinara Drage Hedla

Serija Šutnja
Serija Šutnja (Marko Dukić)
Više o

HBO Europe

,

serija Šutnja

Šutnja je jedan od mnogobrojinih projekata iz Istočne Europe koje Beta 'prodaje' kao dio nove inicijative tvrtke fokusirane na sufinanciranje i koprodukciju više projekata u toj regiji. 

Kreatori serije su Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi plan), redatelj je Dalibor Matanić, a scenarij potpisuje Marjan Alčevski. Serija nastaje u produkciji Drugog plana i HRT-a, a u koprodukciju se, uz Beta Film, Star Media i OLL.TV uključio i ZDF/ARTE.

Šutnja je uvrštena među 14 televizijskih serija koje su nedavno prikazane u sklopu programa Berlinale Series Market Selects na ovogodišnjem berlinskom filmskom festivalu. Spomenuti program odvija se u okviru berlinskog Europskog filmskog sajma (EFM), točnije dijela sajma posvećenog TV ponudi. 

Šutnja je šestodijelna TV serija temeljena na trilogiji romana istraživačkog novinara i prozaika Drage Hedla. Romani Izborna šutnja, Ispovjedna tajna i Kijevska piletina smjesa su policijskog procedurala i političkog trilera, a prate novinara i policajca koji raskrinkavaju aferu političara u usponu. Mjesto radnje romana i serije je Hedlov grad Osijek, a krakovi priče zbivaju se u Beogradu i Kijevu. Serija je i snimana u Osijeku i Kijevu, a na HRT-u će se početi emitirati 7. ožujka. 

Serija nastaje u koprodukciji Hrvatske i Ukrajine. U seriji glume Kseniya Mishina, Goran Bogdan i Darko Milas

17.02.2022. 14:21:00
Novi komentar
nužno
nužno