« Život
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
MA DA?

Selfieji nisu baš najzdraviji

Volite slikati selfije? Razmislite dvaput: Mogli bi vas koštati ruke...oštra bol, trnci u prstima, a u najtežim slučajevima i operacija

Trebate li ih baš stalno slikati?
Trebate li ih baš stalno slikati? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

selfie

Selfieji se lupaju svakoga dana, barem većina ljudi - nema mjesta na kojem se ne žele slikati, no, izgleda da je to vrlo loše po vaše zdravlje.

Stalno slikanje selfieja povećava rizik razvoja bolnih ozljeda živaca kod sve više osoba u dobi od 18 do 35 godina zbog načina na koji iskrivljuju zapešće kako bi 'okinuli fotku'.

Stanje pod nazivom 'selfie zapešće' je oblik sindroma karpalnog tunela koji uzrokuje oštru bol te utrnuće i osjećaj trnaca u prstima i zapešću, a u najtežim slučajevima zahtijeva operaciju, piše Daily Mail.

Konstantno slikanje selfieja povećava rizik razvoja bolnih ozljeda živaca kod sve više osoba u dobi od 18 do 35 godina zbog načina na koji iskrivljuju zapešće kako bi 'okinuli fotku'.

>> 5 savjeta za dobar selfie >>

Stanje pod nazivom 'selfie zapešće' je oblik sindroma karpalnog tunela koji uzrokuje oštru bol te utrnuće i osjećaj trnaca u prstima i zapešću, a u najtežim slučajevima zahtijeva operaciju.

Stoga, pazite na zdravlje i manje selfieja ;)

02.06.2021. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    02.06.2021. 22:46
    selfie izazivaju ovisnost:)
Novi komentar
nužno
nužno