« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Šekoranja ne voli samo cvijeće

Slikar, cvjećar, scenograf i fotograf

Spaja ih ljubav prema estetici, Leonarda Boban i Saša Šekoranja.
Spaja ih ljubav prema estetici, Leonarda Boban i Saša Šekoranja. (Neja Markičević, CROPIX)
Više o

Saša Šekoranja

,

Statement(s)1

,

izložba crteža

 "Statement(s)1" naziv je najnovije izložbe slikara Saše Šekoranje, koja je jučer otvorena u Galeriji "Kranjčar" u Zagrebu.

U središtu izložbe je velika kocka od zemlje, koja je u izravnoj vezi s nizom brojnih malih crteža raspoređenih duž galerijskih zidova.

Autor teksta u katalogu izložbe povjesničar umjetnosti Vanja Babić ističe kako je kocka na toj izložbi znak savršena oblika, ali s protokom vremena erodira i postaje nesavršena. I crteži na zidu izravno su povezani s protokom vremena te, po Babićevim riječima, predstavljaju Šekoranjin likovni dnevnik vlastitih doživljaja, osjećaja i duševnih stanja.

Ako u zemlji vidimo opredmećenje početka i kraja, niz crteža podijeljenih u nekoliko ciklusa predstavlja ono između, a to može biti jedino život istodobno divan i nesavršen, poput Sašinih crteža, drži Babić. Izložbom se ostvaruje dijalog između moćne trodimenzionalne mase i krhkih, emocijama ispunjenih crteža, dodaje.

Šekoranja je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Do sada se predstavio na trima samostalnim i više skupnih izložaba. Autor je i nekoliko kazališnih scenografija, a okušao se i kao ilustrator knjiga. (hina/metro-portal)

23.10.2008. 10:24:37
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    game4barbie
    05.11.2009. 09:04
    zanimljivo i lijepo...
Novi komentar
nužno
nužno