« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Pjeva tekst izraelskog predsjednika

Bocelli će izvesti pjesmu koju je napisao Shimon Peres

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Andrea Bocelli

,

Shimon Peres

,

Ray of hope

Talijanski tenor Andrea Bocelli pjevat će u ponedjeljak na koncertu u Tel Avivu pjesmu za koju je tekst napisao izraelski predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Shimon Peres.

"Ray of hope" (zraka nade) naziv je pjesme koja će se u Bocellijevoj izvedbi prvi put čuti u javnosti na priredbi posvećenoj miru na Bliskom istoku.

Bocelli će nastupiti zajedno s 19-godišnjom izraelskom pjevačicom Liel Kolet, a pratit će ih zbor izraelske i palestinske djece.

Peres je izrazio želju da upravo Bocelli otpjeva tu pjesmu, objavili su izraelski mediji.

Priredbu u zgradi opere u Tel Avivu, kojom će se obilježiti deseta obljetnica udruge "Peresov mirovni centar" (Peres Center for Peace), prenosit će više televizijskih postaja.

Među gostima na priredbi očekuju se bivši američki i sovjetski predsjednici Bill Clinton i Mihail Gorbačov, glumci Sharon Stone, Michael Douglas i Kathleen Turner te argentinska pjevačica Mercedes Sosa.

Bocelli će u četvrtak predstaviti svoj novi CD "Incanto", a u petak će nastupiti na koncertu na napuljskom glavnom trgu Piazza del Plebiscito kojim Napulj proslavlja kraj krize izazvane gomilanjem smeća. (hina/metro-portal)

22.10.2008. 14:24:50
Novi komentar
nužno
nužno