« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
IMA LI JOŠ TAKVIH?

Sedam navika koje čine pravog muškarca

Pogledajte stvari bez kojih nekoć niste mogli postati muškarcem, a danas se smatraju gotovo zaboravljenima

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

ravnopravnost spolova

,

moderni muškarci

Unatoč tomu što možda još uvijek nismo potpuno ravnopravne s muškarcima baš u svemu, u današnje vrijeme nije nikakva rijetkost da žena vodi tvrtku s 1000 zaposlenih, leti u svemir ili upravlja jednom od najmoćnijih svjetskih sila - stvari o kojima su naše mame i bake mogle samo sanjati.

Ipak, sva ta borba za ravnopravnost i emancipaciju nažalost nije mogla proći i bez nekih neželjenih posljedica, posebno kad su promjene u muškom ponašanju u pitanju. Pogledajte navike bez kojih nekoć niste mogli postati muškarcem, a danas se smatraju gotovo zaboravljenima.

1. Napuštanje roditeljskog gnijezda

Pustite one priče o tome kako su ljudi na ovim prostorima vezani uz obitelj pa zbog toga ostaju pod maminom suknjom do trideset i pete - želite li odavati dojam uspješnog i sexy frajera, stisnite zube i odselite se od roditelja. Tek kad počnete plaćati svoje račune, kuhati svoju hranu i spavati u sobi bez namještaja jer ga ne možete priuštiti, moći ćete se legitimno zvati muškarcem.

2. Plaćanje večere

Bez obzira na moderne i emancipirane djevojke 21. stoljeća kojima su puna usta ravnopravnosti, većini će se njih svidjeti vaša odlučnost da na kraju večere „riješite" račun bez previše razgovora i diskutiranja. Čak i ukoliko vam ponudi da će platiti svoju polovicu, samo se nasmiješite i recite kako je sve u redu. Uspjeh neće izostati.

3. Javljanje nakon spoja

Promjene u tehnologiji nužno su sa sobom donijele i promjene u načinu na koji komuniciramo jedni s drugima. Bez obzira na to, od nekih uzusa lijepog ponašanja ipak ne smijete odstupati. Želite li ostaviti dobar dojam, ne zaboravite se javiti djevojci nakon spoja i reći kako vam je bilo lijepo. Isto tako, ne budite lijeni i pošaljite joj povremeno kakvu slatku poruku. Nipošto nemojte biti jedan od onih tipova koji se danima ne javljaju, a onda zovu samo kad nešto trebaju.

4. Otvaranje i pridržavanje vrata

Pomislite li kako je ovaj običaj u današnje vrijeme pomalo zastario, nećete biti u krivu. Svejedno, malo će se tko buniti ukoliko mu pridržite vrata, budući da se to i dalje smatra lijepom i pristojnom gestom. Konačno, ovo pravilo još uvijek stoji u svakom boljem bontonu.

5. Briga o njenoj udobnosti

Želite li da vaša djevojka bude sexy, sasvim je vjerojatno da će to značiti da na sebi redovito nosi manje odjeće nego što to vremenski uvjeti zahtijevaju. Uhvate li vas za vrijeme izlaska kiša ili vjetar, a ona ne nosi ništa osim haljine, svakako ju ogrnite svojom jaknom ili sakoom.

6. Nošenje vrećica

Vjerujemo da to vama možda neće biti jasno, ali malo koja žena troši vrijeme i energiju na razmišljanje kako će do automobila odvući sve krpice koje je taj dan kupila. Upravo zbog toga računa na vas da ćete ju bez pogovora slijediti u stopu i nositi njene vrećice. Na kraju krajeva, još uvijek ste snažniji spol, zar ne?

7. Prepoznatljivi muški miris

Znate li kako su nekoć muškarci desetljećima bili vjerni jednoj marki aftershavea, zbog čega bi kroz godine stvorili svoj prepoznatljivi miris koji bi njihove djevojke i žene podsjećao na njega? Upravo je to ono što ponekad nedostaje modernim djevojkama kod njihovih muškaraca. Prestanite eksperimentirati s mirisima i odlučite se za jedan po kojem ćete biti prepoznatljivi.

28.07.2013. 14:24:00
Novi komentar
nužno
nužno