« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca

SDP obilježio sutrašnji Svjetski dan voda

Iznimna briga potrebna je za rijeku Savu koja uzvodno ima nuklearku, a vodotok joj nije do kraja adekvatno reguliran
Iznimna briga potrebna je za rijeku Savu koja uzvodno ima nuklearku, a vodotok joj nije do kraja adekvatno reguliran
Više o

eko forum SDP-a

,

Svjetski dan voda

Na tribini Eko foruma SDP-a ‘Zaštita podzemnih voda - postoji li politička volja za učinkovitu zaštitu strateških resursa?’, organiziranoj u povodu Svjetskog dana voda, 22. ožujka, jučer je istaknuto kako politika po pitanju zaštite vodnih resursa mora slušati struku i omogućiti realizaciju prioritetnih programa zaštite.

Na predavanju je istaknuto kako su podzemne vode, koje osiguravaju 90 do 95 posto potreba za vodom, ugrožene od onečišćenja uslijed različitih ljudskih aktivnosti.

OnečišćenjaJedan od uzročnika onečišćenja podzemnih voda je iskop šljunka za potrebe gradnje koje se provodi nekontrolirano. 

Onečišćenje je teško otkriti, a sanacija je teška i skupa, istaknuto je. Deklarativna volja postoji, ali ‘problem je koliko je to realno moguće’, upozorio je autor knjige ‘Kvaliteta i zaštita podzemnih voda’ Darko Mayer. ‘Zadaća je struke da upozori politiku na problem i usmjeri akcije na ono što je realno moguće. Regulativa je zadovoljavajuća, ali je pitanje koliko je provediva’, dodao je. (METRO) 

21.03.2008. 02:57:02
Novi komentar
nužno
nužno