« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
UPLITANJE U RAD

SDP: Kosor pokušava ovladati HRT-om

Oporba smatra da se vladajući na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor upliću u rad javne televizije

HRT
HRT (Arhiva)
Više o

HRT

,

Jadranka Kosor

,

Arsen Bauk

Premijerka Kosor u izbornoj godini ovladati HRT-om, rekao je u Saboru SDP-ov zastupnik Arsen Bauk, prenosi Hina. Kosor je odbacila njegove tvrdnje istaknuvši kako se ni na koji način ne miješa u uređivačku politiku na HRT-u te da Vlada čini sve kako bi se stabiliziralo stanje u toj kući.

Bauk je u aktualnom prijepodnevu premijerki rekao da u zadnje vrijeme pokazuje izuzetnu nervozu kada je u pitanju HRT, da je reagirala na točnu informaciju objavljenu u Dnevniku da na Vladinom portalu još uvijek stoji slika njezina prethodnika Ive Sanadera.

"Zar je vama urednik Dnevnika kriv što vas je Ivo Sanader postavio za svoju nasljednicu u Vladi i stranci i izjavio da ste bili njegova najbliža suradnica i prijateljica, je li on kriv što se ne ažuriraju Vladine internetske stranice", upitao je premijerku Kosor.

Ona mu je odgovorila kako ne iskazuje nervozu ni oko čega, a kamoli oko HRT-a.

"Ono što činim je da se ta kuća, u kojoj sam provela najbolje godine svoga života, stabilizira, da se provede plan restrukturiranja, i učinit ću sve da se svi postupci oko imenovanja tijela prema novom zakonu obave na vrijeme i sve počne funkcionirati u najboljem redu", poručila je premijerka.

Istaknula je da se ni na koji način ne miješa u uređivačku politiku ni jednog medija, a posebno ne HRT-a, ali da kao građanka ima pravo na svoje mišljenje i zauzimati se da se u medijima objavljuje isključivo istina. "Za to ću se zauzimati i s pozicije predsjednice Vlade", naglasila je.

Nezadovoljan odgovorom, Bauk je rekao da je primjer Dnevnika samo jedan od pokazatelja da Vlada u izbornoj godini želi ovladati medijima, te da umjesto da obuzda krizu želi obuzdati slobodu medija.

"Mi u Hrvatskoj imamo lokalnu postaju TV Jadran i ne treba nam nacionalna postaja TV Jadranka", poručio je premijerki.

Kosor je naglasila kako ju nikakva SDP-ova neargumentirana podmetanja neće spriječiti da "ponosno i visoko uzdignutog čela radi za svoj narod i sve građanke i građane Hrvatske".

Time je odgovorila na pitanje Marija Habeka (SDP) tko ju je predložio za nasljednicu na čelnom mjestu u Vladi i HDZ-u, je li to Ivo Sanader koji je u austrijskom pritvoru i koji je na vlast doveo brojne članove HDZ-a koji su također izvrgnuti kaznenom progonu ili su smijenjeni.

"Ovakvo se pitanje ne može u Saboru postavljati predsjednici Vlade jer ne propituje ništa što ja radim", upozorila je premijerka, ponovivši da je njezin mandat, koji je dobila od predsjednika države, u parlamentu potvrdila većina, koja je i onemogućila nekoliko SDP-ovih pokušaja da ju sruše.

"Nekoliko ste puta izgubili", poručila je SDP-ovcima.

SDP-ovac Marin Jurjević pozvao je premijerku da pred Saborom i javnosti svojom premijerskom funkcijom zajamči da se splitski škver neće likvidirati, na što mu je ona odgovorila kako, za razliku od SDP-a, njezina vlada čini sve da pomogne hrvatskim brodogradilištima.

"Da ste vi u Splitu pomaknuli i jednim malim prstom, da niste govorili ono što ne priliči ljudima koji rade težak i častan posao, možda bi bili i bliže rješenju", poručila je premijerka Jurjeviću. Prozvala ga je da je jedino što čini to da pukim frazama poziva ljude na ulicu, ali da mu to neće uspjeti.

Jedino je rješenje za brodogradilišta, istaknula je, da Bruxelles prihvati plan njihova restrukturiranja, u što vjeruje. "To je težak i krvav posao u kojemu vi ne pomažete nego odmažete", rekla je SDP-ovcima, prozivajući ih da nisu podržali ni arbitražni sporazum sa Slovenijom, koji je, naglasila je, omogućio nastavak pregovora.

"Vaš euroskepticizam vama je dopušten, a nama dopustite da završimo svoj posao", poručila je premijerka SDP-u.

26.01.2011. 13:23:00
Novi komentar
nužno
nužno