« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
PRIRODA

Savršene maske za lice iz kućne radinosti

Ako vam je dosta plaćanja skupih kremica u trgovinama, okrenite se prirodi koja će vas njegovati jednako dobro za bitno manje novaca

Do lijepog lica prirodnim putem
Do lijepog lica prirodnim putem (Shutterstock)
Više o

bore

,

akne

,

suha koža

,

maska

,

prištići

,

masna koža

,

normalna koža

,

staračke pjege

,

čišćenje lica

Priroda ima sve što nam treba da bismo bili zdravi i lijepi, pa se tako i briga o koži može mirne duše prepustiti maskama i kremama kućne izrade čija učinkovitost neće biti ništa manja od razvikanih svjetskih brandova.

Ako želite lijepo i mekano lice, napravite jednu od sljedećih maski prema tipu vaše kože i uživajte u rezultatima nakon tretmana, a sretan će biti i vaš novčanik.

Maska za normalnu kožu radi se od banane ili papaje, koje jednostavno dobro zgnječite i nanesete na lice. Ostavite da stoji dvadesetak minuta, zatim operite lice mlakom vodom. Banana će potpuno očistiti kožu, pulpa papaje smanjuje bore i staračke pjege, a možete koristiti i limunovo ulje za čišćenje kože, no njega na licu zadržite pet minuta.

Suhu ćete kožu najbolje osvježiti maskom od dvije mjerice meda s jednom mjericom jabučnog octa. Sve dobro izmiješate i nanesete na lice, pa pustite da stoji petnaest do dvadeset minuta, nakon čega lice operete mlakom vodom. Jabučni ocat vratit će prirodni  pH kože, dok je med prirodni hidratant koji će je osvježiti.

Masna koža je također zahtjevna, a najbolje ćete rezultate postići maskom od dvije mjerice jogurta i jednom mjericom soka od limuna. Smjesu nanesite na lice i vrat i ostavite da stoji pola sata. Limunov će sok smanjiti mrlje od akni i prištića, dok jogurt čisti kožu i uklanja staračke pjegice.

Redoviti tretmani ovim prirodnim maskama dat će odlične rezultate već nakon par puta, a uz to ćete biti sigurni da na lice nanosite isključivo prirodne sastojke. 

25.07.2013. 15:55:00
Novi komentar
nužno
nužno