« Život
objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana
ZNATE LI?

Savršena razlika između partnera je...?

U okviru istraživanja matematički je utvrđena savršena razlika u godinama između partnera, odnosno, ona koja se smatra receptom za sretan brak

Kako bi to trebalo biti?
Kako bi to trebalo biti? (Arhiva)
Više o

veze

,

partneri

,

godine

,

razlika

Ako je razlika godina partnera u braku prevelika s bilo koje strane - nije dobro... ako su jako blizu, opet kažu da nije dobro... pa što je na kraju?

Eto, ubacila se matematika u priču i dokazano je da što je razlika u godinama između partnera veća, veća je i vjerojatnost da će doći do razvoda.

Pokazalo da se parovi između kojih je razlika više od pet godina razvode u 18 posto slučajeva, oni između kojih je razlika 10 godina u 30 posto slučajeva, dok je procijenjeno da je vjerojatnost za rastanak kod parova s razlikom od dva desetljeća i više - čak 95 posto!

Godine nisu jedini faktor koji je proučavan, već su znanstvenici uključili i druge parametre, poput toga jesu li prije braka imali djecu, imaju li zajedničko potomstvo, koliko su novca potrošili na vjenčanje, kakvog su obrazovanja itd.

Zanimljivo, pokazalo se da je vjerojatnost za razvod supružnika koji imaju velike razlike u stupnju obrazovanja - 43 posto.

U ovoj opsežnoj studiji otkriveno je da je idealna razlika u godinama samo godinu dana, takvi parovi imaju samo tri posto vjerojatnosti da se rastanu

16.05.2022. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.05.2022. 21:29
    Najbolje naci nekog iste godine rođenja ma nema tu pravila
Novi komentar
nužno
nužno