« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
OPREZ

Savjeti za sigurnu vožnju u vrijeme godišnjih odmora

Slabo održavana vozila i umorni vozači vodeći uzrok prometnih nesreća u vrijeme ljetnih mjeseci, pa evo nekoliko korisnih savjeta

Kako dobro spakirati auto
Kako dobro spakirati auto (Automania)
Više o

uvjeti na cesti

,

sigurna vožnja

,

savjeti za sigurnu vožnju

Donosimo najvažnije savjete za sigurnu vožnju u vrijeme godišnjih odmora, jer su slabo održavana vozila i umorni vozači vodeći uzrok prometnih nesreća u vrijeme ljetnih mjeseci. S obzirom da se mnogobrojne obitelji i pojedinci pripremaju za godišnji odmor, ljetne će mjesece obilježiti značajno povećan intenzitet prometa na cestama u zemlji i inozemstvu.

Kad tomu dodamo nedovoljno poznatu činjenicu da se većina prometnih nesreća dogodi upravo u toplijim ljetnim mjesecima jasno je da postoji potreba za intenzivnijim osvješćivanjem javnosti, prvenstveno vozača, o sigurnosti na cestama. 

Jedan od razloga povećanom broju prometnih nesreća tijekom ljeta je činjenica vozači pridaju manje pozornosti sigurnosti u cestovnom prometu nego u zimsko vrijeme koje se sobom sa sobom donosi očekivane zahtjevne situacije na cesti, kao što su led i snijeg sve do rizika od akvaplaninga.

Također, mnogi vozači podcjenjuju činjenicu da se za dug put treba na vrijeme pripremiti te je Goodyear, s ciljem promoviranja sigurne vožnje u vrijeme ljetnih mjeseci i godišnjih odmora, pripremio deset važnih savjeta kojih bi se trebao pridržavati svaki odgovoran i pažljiv vozač.

Savjete pročitajte na portalu Automania.hr

07.08.2014. 17:04:00
Novi komentar
nužno
nužno