« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
SAVJETI :)

Savjeti za podgrijavanje u mikrovalnoj

Molekule vode koje se nalaze u smrznutoj hrani, imobilizirane su kristalićim leda, što pak ne dozvoljava da se toplina jednako distribuira po obroku

Evo što trebate raditi...
Evo što trebate raditi... (Arhiva)
Više o

grijanje

,

mikrovalna pećnica

,

podgrijavanje hrane

Tko ima vremena i volje kuhati obilne ručkove ili večere nakon posla? Zato su smrznuta gotova jela ili ona koja smo prethodno skuhali pa zamrznuli - idealna. Njih često, pak, odmrzavamo u mikrovalnoj jer je naprosto praktično, ipak, to nije uvijek sigurno.

Naime, opasnost leži u onim dijelovima koji ostanu hladni prilikom zagrijavanja. U njima se još nalaze bakterije koje mogu biti opasne, a koje možemo pojesti jer ne mislimo da hladni dijelovi mogu biti opasni.

Mikrovalovi su, naime, efektivni za zagrijavanje hrane, ali ne zagrijavaju jednomjerno sve. Osim toga, molekule vode koje se nalaze u smrznutoj hrani, imobilizirane su kristalićim leda, što pak ne dozvoljava da se toplina jednako distribuira po obroku.

Zbog toga neki dijelovi ostaju hladni, a njima se mogu nalaziti bakterije, koje mogu dovesti i do trovanja hranom.

Kako biste to izbjegli i kako biste osigurali da se hrana jednako zagrijala posvuda, bitno je napola zagrijavanja zaustaviti mikrovalnu te sve dobro promiješati. Ako, recimo, odmrzavate neki veliki komad možete ga i okrenuti kako bi ubili sve bakterije.

14.01.2022. 13:02:00
Novi komentar
nužno
nužno