« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
COOL

Savezni sudac blokirao uredbu o imigrantima i razbjesnio Trumpa

Mali detalj koji pokazuje da je SAD i dalje zapravo može tvrditi da je "land of the free", jer je jedan sudac blokirao najmoćnijeg čovjeka svijeta

Trump je bijesan kao ris
Trump je bijesan kao ris (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

imigranti

,

savezni sudac

,

uredba

Savezni sudac iz Seattlea James Robart privremeno je blokirao izvršnu uredbu američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom se zabranjuje ulazak u SAD državljanima sedam muslimanskih zemalja - Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena. Sučeva odluka vrijedi za cijeli američki teritorij - dok se žalba koju je uložio tužitelj države Washington Bob Ferguson ne razmotri u cijelosti. 

Ovo je zasigurno povijesna odluka - vrlo važna za vladavinu prava i sve ljude u našoj zemlji. Odluka na snagu stupa odmah i obustavlja predsjednikovu neustavnu i nezakonitu uredbu. Zakon je moćna stvar. Njega se svi moraju držati, uključujući predsjednika SAD-a, koliko god mu se to ne sviđalo , rekao je tužitelj države Washington Bob Ferguson.

U Bijeloj kući ovu su odluku nazvali "skandaloznom'' te preko Facebooka poručili - da će se protiv nje boriti. Ministarstvo pravosuđa će u najkraćem mogućem roku podnijeti žalbu i obraniti predsjednikovu uredbu za koju vjeruju - da je zakonita. Predsjednikova odluka treba pridonijeti zaštiti domovine. On ima ustavnu ovlast i odgovornost - da zaštiti američki narod, poručuju.

Trump je 27. siječnja donio izvršnu uredbu kojom se zabranjuje državljanima Irana, Iraka, Somalije, Libije, Sudana, Sirije i Jemena ulazak u SAD. Nakon naredbe američkog predsjednika povučeno je oko 60 tisuća viza, objavio je State Department. 

05.02.2017. 09:46:00
Novi komentar
nužno
nužno