« Film
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
70. CANNES

Satirični Kvadrat osvojio Zlatnu palmu

Film ismijava svijet umjetnika i male i velike podlosti bogataša prema migrantima, izbjeglicama i beskućnicima, a da je najbolji odlučio je žiri kojim je predsjedavao Pedro Almodovar

Zlatna palma odlazi u Švedsku
Zlatna palma odlazi u Švedsku (Arhiva)
Više o

Cannes film festival

,

Zlatna palma

,

film Kvadrat

Satirični film Kvadrat Šveđanina Rubena Ostlunda osvojio je Zlatnu palmu na 70. filmskom festivalu u Cannesu - film ismijava svijet umjetnika i male i velike podlosti bogataša prema migrantima, izbjeglicama i beskućnicima, a da je najbolji odlučio je žiri kojim je predsjedavao Pedro Almodovar.

Sofia Coppola dobila je nagradu na najbolju režiju za The Beguiled, remake istoimenog filma Dona Siegela iz 1971. o upadu ranjenog vojnika, Colina Farrella u djevojački internat koji vodi Nicole Kidman.

Slavni ruski redatelj Zvjagincev za bračnu dramu Loveless o nestanku djetata koje više ne podnosi svađe roditelja dobio je Nagradu žirija. Za ulogu u filmu redateljice Lynne Ramsay, šokantnoj drami o trgovini seksualnim robljem You Were Never Really Here, Joaquin Phoenix je proglašen najboljim glumcem, a nagradu za najbolju glumicu dobila je Njemica Diane Kruger za In The Fade njemačko-turskog redatelja Fatiha Akina gdje se osjećuje neonacistima koji su ubili njezinog muža i sina.

Lynne Ramsay, redateljica You Were Never Really Here dijeli nagradu za najbolji scenarij s Grkom Yorgosom Lanthimosom za film The Killing of a Sacred Deer, triler o kirurugu koji posvaja problematičnog mladića čiji mu je otac umro tijekom operacije.

Sve nagrađene možete pronaći OVDJE.

29.05.2017. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno