« Film
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
SFF

Sarajevo večeras postaje kulturni centar Europe

S obzirom na ugled, renome, tradiciju ali i imena - Sarajevo od večeras i sljedećih sedam dana postaje kulturno središte Europe

Sarajevo Film Festival po 23. put
Sarajevo Film Festival po 23. put (SFF)
Više o

Sarajevo Film Festival

,

23. SFF

Sarajevo će po 23. put postati centar regionalne kinematografije, budući da se večeras otvara novo izdanje Sarajevo Film Festivala.

Projekcijom filma "Druga strana" nade Akija Kaurismakija, večeras u 20:30 minuta u Narodnom kazalištu Sarajevo, započet će najveća regionalna smotra filmskog stvaralaštva koja je postala najvažniji brand glavnog grada, ali i Bosne i Hercegovine.

S obzirom na ugled, renome, tradiciju ali i imena - Sarajevo od večeras i sljedećih sedam dana postaje kulturno središte Europe. 

Predstojeće 23. izdanje Sarajevo Film Festivala biti će unaprijeđeno u nekoliko segmenata, što će stvoriti dodatnu vrijednost, kako za filmske profesionalce, tako i širu publiku.

Ove godine SFF će imati ukupno 18 programa, a prikazat će se ukupno 235 filmova. Selektori su izabrali 111 dugometražnih, 137 igranih, 124 kratka filma, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova.

Broj zemalja produkcije i koprodukcije ove godine je 54, a 23. Sarajevo Film Festival imat će 43 svjetske i 23 međunarodne premijere. Ove godine festival će trajati osam dana, jedan dan kraće nego prethodnih godina, ali s bogatijim sadržajem. Ovogodišnji festival obilježit će dva imena, John Cleese i Oliver Stone, ali možda i još neko iznenađenje

11.08.2017. 17:16:00
Novi komentar
nužno
nužno