« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
living in denial

Sanader u zabludi

Milanović pozvao Sanadera da javnosti kaže da je Hrvatska u recesiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

recesija

,

Ivo Sanader

,

Milanović Sanader recesija

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović pozvao je danas premijera Ivu Sanadera da javnost suoči s činjenicom da je Hrvatska u recesiji i predloži rješenja za izlazak iz krize, optuživši Vladu da umjesto rješenja "zabija glavu u pijesak".

"Nije odgovorna ona politika koja 'zabija glavu u pijesak' i na jasna pitanja na koja svi europski državnici nude rješenja kaže 'lako ćemo' ", izjavio je Milanović na početku sjednice SDP-ovog Glavnog odbora.

Milanović smatra kako je odgovornost Vlade da prizna problem, jer, istaknuo je, "samo ako bi Vlada to učinila okupila bi srž pameti, inteligencije i struke potrebne za rješavanje problema".

Dodao je da Hrvatska može izaći iz recesije samo uz čvrsto državno vodstvo i kvalitetne programe te najavio da će SDP na predstojećoj sjednici Hrvatskog sabora, koja počinje idući tjedan, predložiti paket antirecesijskih mjera zbog izbjegavanja bankarske, financijske i dužničke krize te za pomoć poduzetnicima.

"Politika ne može biti spin i pribjegavanje medijskim trikovima", poručio je, dodavši da se Vlada i premijer s krizom ne mogu nositi samo time što osnivaju Ekonomsko vijeće i upravljaju s dva ministarstva.

"Kada bi se tako vodila država onda bi bilo dovoljno samo angažirati dva strana konzultanta" , rekao je Milanović. SDP-ovcima je poručio kako im ne može obećati da će stranka na lokalnim izborima trijumfirati i pomesti sve protivnike, ali da obećaje da će se SDP boriti časno i da neće biti poražen "jer uvijek ide na pobjedu".

Istaknuo je kako SDP nema pravo na grešku, da se vjerodostojnost njegovih ljudi ne smije dovesti u pitanje, te da pred lokalne izbore, koji su, smatra, izuzetno važni za smjer promjena i napredak Hrvatske, SDP biračima mora dokazati da na izbore izlazi sa svojim najboljim ljudima i programima.

Glavni odbor SDP-a sjednicu je nastavio iza zatvorenih vrata, a na dnevnome redu je rasprava o aktivnostima stranačkoga kluba zastupnika, sazivanju Tematsko-izvještajne konvencije, usvajanje financijskog plana za prošlu godinu te osnivanje novih stranačkih organizacija. Novinari će o zaključcima biti izviješteni nakon sjednice. (hina/metro-portal)

24.01.2009. 12:34:48
Novi komentar
nužno
nužno