« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Hrvatski vojnici u novom dizajnu

Velike promjene u MORHU uključuju: prodaju vojnih stanova, nove uniforme, oružje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

MORH

,

vojni stanovi na prodaju

,

nove uniforme Hrvatske vojske

,

vojnici

Uredbom o prodaji državnih stanova - stanovi koji su bili u stambenom fondu Ministarstva obrane (MORH) uskoro bi se mogli naći na tržištu, a novac od njihove prodaje uložit će se u gradnju novih stanova za potrebe pripadnika MORH-a ili Oružanih snaga, doznaje se od visokih dužnosnika (MORH).

Ta uredba trebala bi se na dnevnome redu Vlade naći idući mjesec, a navodno je riječ o dvije tisuće stanova u kojima su trenutačno "zaštićeni najmoprimci", tj. hrvatski branitelji, bivši zaposlenici MORH-a i slično, koji bi uz određene pogodnosti mogli otkupiti te stanove od kojih su neki stari i 30 godina. Osobe koje su u tim stanovima bez pravne osnove morat će te stanove otkupiti po tržišnim cijenama, doznaje se u MORH-u. Kako tvrde u Ministarstvu, i dalje će se raditi na rastu standarda vojnika, dočasnika i časnika, a najvažnije je osigurati stanove pilotima u Hrvatskome ratnom zrakoplovstvu koji će tako riješiti svoje stambene probleme. Znamo da su plaće u civilnom zrakoplovstvu veće od onih u HRZ-u, pa rješenjem stambenog pitanja želimo privući mlade ljude za zanimanje vojnog pilota, ističu u MORH-u.

Inače, ove godine oko 8400 pripadnika Oružanih snaga dobit će nove odore hrvatske proizvodnje i dizajna (tzv. digitalni dizajn) koje će zamijeniti dosadašnje maskirne boje Hrvatske vojske. Sličnim odorama u tzv. pustinjskoj varijanti (svijetlosmeđe) dosad su se koristili samo pripadnici HV-a u mirovnim misijama. Od sada u zelenosmeđoj varijanti koristit će ih i pripadnici Hrvatske vojske za redovite zadatke u Hrvatskoj, a riječ je o dizajnu odore koja u sebi ima stilizirani oblik Hrvatske usklađen s maskirnim oblikom, doznaje se.

Riječ je isključivo o hrvatskim proizvodima - odorama i čizmama, čime će domaća industrija dobiti posao, a hrvatski vojnik sasvim će biti opremljen, odjeven i naoružan hrvatskim proizvodima, naglašavaju u MORH-u.

Nastavlja se projekt hrvatske jurišne puške, otprije je poznat hrvatski pištolj tipa HS 2000 te hrvatske kacige, a domaći konzorcij opremat će Hrvatsku vojsku odorama i obućom, doznaje se od visokih dužnosnika MORH-a. (hina/metro-portal)

23.01.2009. 14:15:10
Novi komentar
nužno
nužno