« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ODBIJENA JAMČEVINA

Sanader ostaje u zatvoru zbog bojazni od utjecaja na svjedoke

Zagrebački Županijski sud donio JE odluku da bivši premijer Ivo Sanader ostaje u pritvoru sljedeća dva mjeseca zbog opasnosti od bijega

Sanader pri uhićenju u Salzburgu
Više o

Ivo Sanader

,

korupcija

,

zatvor

,

pritvor

,

Županijski sud u Zagrebu

Zagrebački Županijski sud donio je odluku da bivši premijer Ivo Sanader ostaje u pritvoru sljedeća dva mjeseca zbog opasnosti od bijega, javlja Jutarnji list

Podsjetimo, bivši premijer je u zatvoru od 18. srpnja kada je izručen iz Austrije, a istražni zatvor mu je određen još 9. prosinca prošle godine zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke u slučaju Fimi medija.

U aferi Fimi medija bivši premijer i nekadašnji predsjednik HDZ-a kao prvoosumnjičeni se tereti da se udružio s bivšim šefom carine Mladenom Barišićem i ostalim osumnjičenicima te zloporabio premijerski položaj i ovlasti kako bi iz ministarstva i državnih poduzeća, preko privatne tvrtke po kojoj je afera dobila ime, izvukao novac. Sumnja se da je tako izvučeno oko 100 milijuna kuna, od čega je dio navodno završio i u tzv. crnim fondovima HDZ-a. Sanadera se navodno tereti da se okoristio iznosom od 28 milijuna kuna.

Protiv Sanadera su od izručenja podignute dvije optužnice, za ratno profiterstvo zbog uzimanja 3,6 milijuna kuna provizije od kredita koji je austrijska Hypo banka dala Hrvatskoj te za primanje 10 milijuna eura od predsjednika uprave MOL-a Szolta Hernadija kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini.

17.10.2011. 13:47:40
Novi komentar
nužno
nužno