« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
NOVOSTI

Samsung Galaxy S8 i S8 Plus – novi krug curenja specifikacija

Za Galaxy S8 i S8 Plus poznato je da dolaze za neka tržišta s Qualcomm Snapdragon 835 čipsetom, dok za ostala tržišta bit će opremljen potpuno novom generacijom Exynos čipa

Samsung Galaxy S8 - službeni render
Samsung Galaxy S8 - službeni render (Samsung)
Više o

specifikacije

,

Samsung Galaxy S8

,

Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 i S8 Plus su jedni od najočekivanijih pametnih telefona za ovu godinu. Osobito nakon problema vezanih uz baterije Note 7 modela. Samsung mora opet zadobiti povjerenje kupaca za svoje proizvoda, pa kako bi nas što više odmaknuo od nesretnog modela i zainteresirao za nove, potrudili su se da glasine i informacije pristižu sa svih strana.

Za Galaxy S8 i S8 Plus poznato je da dolaze za neka tržišta s Qualcomm Snapdragon 835 čipsetom, dok za ostala tržišta bit će opremljen potpuno novom generacijom Exynos čipa, serije 9. SoC će bit proizveden pod naprednom 10 nanometarskom tehnologijom. Vjerojatno dobiva osam jezgri i grafički kontroler Mali-G71 GPU. Trebao bi raditi u kombinaciji 4 ili 6 GB RAM-a, 64/128 GB UFS 2,1 interne memorije proširive microSD karticama.

Šuška se da ima kapacitet baterije 3250 mAh, odnosno 3600 mAh. Baterija ima mogućnost brzog bežičnog punjenja. Najsvježije informacije objavljene na Wall Street Journal, ukazuju da Sony je postao jedan od tri dobavljača baterija za Galaxy S8. Druga dva dobavljača su Samsung SDI i japanski Murata Manufacturing.

Samsung Galaxy S8 bit će objavljen u dvije verzije s obzirom na duljine dijagonala zaslona: 5,8 inčnim i 6.2 inčnim. Oba su AMOLED tehnologije, razlučivosti 2560 x 1440 piksela, zakrivljeni na rubovima i omjera 2,5:1. Sada već postoji niz detaljnih vizualizacija modela nastalih na temelju glasina i curenja informacija.

Rad se obavlja pod Android 7.1.1 operativnim sustavom u kombinaciji novo razvijenog AI asistenta.

Također, saznali smo da će Samsung objaviti datum izlaska Galaxy S8 prvog dana izložbe MWC 2017. Prema insajderima, lansiranje će se održati istovremeno u SAD-u i Europi 29. ožujka. Na policama se očekuje od 21. travnja 2017.

Piše: Sanja Ledinek
25.02.2017. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno