« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
WAZE

Google testira konkurenciju Uberu

Servis po principu ''carpool' (koncept vožnje s drugom osobom u vlastitom autu na posao i s posla i slično) bi bio jeftininji od taxija i Ubera te od vozača ne bi uzimao proviziju

Waze + carpool = problemi za Uber?
Waze + carpool = problemi za Uber? (Waze)
Više o

Google

,

Uber

,

Waze

Google će u slijedećih nekoliko mjeseci testirati novi servis koji bi mogao postati jaka konkurencija Uberu, piše mailonline.co.uk. 

Novi će servis biti povezan sa postojećom Google navigacijskom aplikacijom Waze te će omogućiti vozačima da usput, tijekom vožnje, pokupe suputnike koji idu u istom smjeru kao i oni.

Servis po principu ''carpool' (koncept vožnje s drugom osobom u vlastitom autu na posao i s posla i slično) bi bio jeftininji od taxija i Ubera te od vozača ne bi uzimao proviziju.

Suputnici će vozačima plaćati malu naknadu za vožnju do posla i s posla, otprilike 54 centa po kilometru i pol, što je znatno jeftinije od drugih sličnih načina prijevoza. Primjerice, Uber u Americi za istu udaljenost naplaćuje 90 centi.

Aplikacija neće uzimati novac vozačima jer ih želi potaknuti da dijele svoj automobil s drugima te da na taj način uštede novac, smanje prometnu gužvu i zagađenje okoliša, dok će od suputnika uzimati nek malu proviziju za korištenje usluge.

''Carpool'' aplikacija je predstavljena još u kolovozu 2016. godine u Tel Avivu a uskoro bi trebala biti dostupna i u nekoliko gradova u Sjedinjenim Američkim Državama i Latinskoj Americi.

26.02.2017. 10:29:00
Novi komentar
nužno
nužno