« Film
objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana
NAPOKON!

Samoborci od 20. listopada u novo – staro kino

Zgrada Hrvatskog doma i kino dvorana u Samoboru u potpunosti su preuređene

Obnovljeno kino u Samoboru
Obnovljeno kino u Samoboru (Arhiva)
Više o

Samobor

,

kino

Nakon gotovo godine dana čekanja, Samoborci će od 20. listopada ponovno uživati u kulturnim programima u kino dvorani zgrade Hrvatskog doma.„Ova zgrada ima bogatu povijest, stoga je velika želja Samoboraca bila da ovo postane reprezentativan prostor, kakav zaslužuje grad tako bogate kulture. I sam sam emotivno vezan za ovu dvoranu stoga sam ponosan i sretan što smo uspjeli ispuniti obećanje dano Samoborcima.

Od samog početka političkog djelovanja borili smo se s raznim idejama koje bi u potpunosti promijenile ovaj prostor, a time i vizuru grada, što nam nikada nije bila prihvatljiva opcija. Mislim da smo ispravno odlučili", zaključio je prilikom obilaska gradonačelnik  Krešo Beljak.Radovi na rekonstrukciji objekta započeli su u studenom prošle godine, a završeni su krajem prošlog mjeseca.

Trenutno se radi na ugradnji najmodernije opreme koja uključuje 28 različitih reflektora za scensku rasvjetu s posebnim sustavom upravljanja, srebrno filmsko platno i Dolby sorround zvučni sustav te vrhunski audio sustav najnovije generacije.  U dvorani su danas 253 sjedala, od čega 232 fiksna i 21 pomoćno.

Vrijednost rekonstrukcije je više od 6 milijuna kuna s PDV-om, dok će se u scensku tehniku uložiti dodatnih 900.000,00 kuna. Izvedeni su i radovi na energetskoj obnovi zgrade vrijedni više od 600.000,00 kuna s PDV-om, a obnovu je s 250.000,00 kuna podržala i Zagrebačka županija. Izvođač radova je Brodometalurgija d.o.o. iz Splita i td Vinitor d.o.o. iz Zagreba, dok je stručni nadzor povjeren samoborskom Šport projektu. 

U subotu, 20. listopada kino dvoranu će posjetiti gradski vijećnici i brojni gosti svečane sjednice Gradskog vijeća, a već istoga dana kreće bogati program događanja povodom otvorenja. 

„U subotu, 20 listopada građane očekuju besplatne projekcije filmova Vili Kočnica i Venom, kako bi već prvoga dana iskušali užitak gledanja filma u novim stolcima, uz najsuvremeniju opremu. Iz bogatog programa izdvajamo kazališne predstave Međuigre 0-24 Zijaha Sokolovića i mjuzikl Chicago u premijernoj izvedbi PAX-ića. Pozivamo vas i na koncert URBAN&4 u subotu, 27. listopada te na brojne druge programe.", pozvala je ravnateljica Jelena Vojvoda.

12.10.2018. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno