Salata to go - na posao, na izlet...
Kada temperature porastu, rijetko kome odgovara teška i masna hrana – a još rjeđe toplo jelo iz pekare, prepuno praznih kalorija i aditiva

Sve je više onih koji se odlučuju za zdraviju, praktičniju i ekonomičniju opciju: obrok salatu koju mogu ponijeti od kuće.
Salate u staklenci nisu samo trend s Instagrama - one su pametno rješenje za zaposlene ljude koji žele jesti kvalitetno, bez velikih troškova. Sve što vam treba je staklenka s poklopcem i malo organizacije.
Važno je da se sastojci slažu po slojevima - od najvlažnijih do najsuših - kako bi salata ostala svježa i hrskava do ručka... pa evo jedne odlične!
Azijska salata s rezancima i kikirikijem
Sastojci za jednu osobu:
2 žlice sojinog umaka i sok od limete (ili rižinog octa)
1 žličica meda
1/2 šalice kuhanih rižinih rezanaca ili integralnih špageta
1/4 mrkve, naribane
1/4 crvene paprike, narezane na trakice
1/2 šalice tanko narezanog kupusa (crvenog ili bijelog)
1 žlica neslanog kikirikija
Šaka svježeg korijandera ili peršina
Redoslijed slaganja u staklenku:
Dno:
soja umak, limeta i med
Rezanci
Mrkva i paprika
Kupus
Kikiriki
Zelenilo
Salata može stajati u hladnjaku do dva dana ako je pažljivo složena.
Novi komentar