« Zdravlje
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
STVARNO?

SAD najavile zabrane okusa e-cigareta

Zabrana se odnosi na okuse mente i voća koje se nude kao punjenje e-cigareta, poput popularnog okusa duhana koje prodaje Juul

Staju im na kraj?
Staju im na kraj? (Arhiva)
Više o

SAD

,

zabrana

,

e-cigarete

,

vaping

Sjedinjene Američke Države najavile su zabranu diljem zemlje pojedinih okusa e-cigareta uslijed zabrinutosti zbog sve veće upotrebe među tinejdžerima.

Zabrana se odnosi na okuse mente i voća koje se nude kao punjenje e-cigareta, poput popularnog okusa duhana koje prodaje Juul.

SAD će i dalje dopuštati okuse mentola i duhana, kao i voćne okuse isporučene na druge načine. Zabrana se razmatra više od godinu dana, a nekoliko država je usvojilo slična pravila. Južna Koreja, Indija i Brazil nalaze se među brojnim zemaljama koje su najavile velike zabrane. Drugi, poput Kine, najavili su ograničenja.

Američki ministar zdravstva Alex Azar rekao je da Trumpova administracija želi nastaviti nuditi odraslima alternativu tradicionalnim cigaretama, istodobno odgovarajući na zabrinutosti zbog porasta ovisnosti o novom proizvodu među tinejdžerima.

- Prioritetnim provođenjem proizvoda koji se najčešće koriste kod djece, naša akcija želi postići pravu ravnotežu javnog zdravlja, rekao je Azar.

Pedeset i pet ljudi umrlo je, a više od 2500 ljudi hospitalizirano je s ozljedama vezanim za "vaping", kažu američki zdravstveni regulatori.

Istraživači su rekli kako su uvjereni da vitamin E acetat, koji se ponekad dodaje proizvodima e-cigareta od marihuane, igra ulogu.

Pozivajući se na krizu, predsjednik Trump rekao je u rujnu da će SAD zabraniti sve okuse e-cigareta, osim duhana, ali je administracija "olabavila" pristup zbog zaštite proizvodnje.

- Moramo zaštititi svoje obitelji. Istovremeno, to je velika industrija. Želimo zaštititi industriju, rekao je Trump ovaj tjedan.

03.01.2020. 13:31:00
Novi komentar
nužno
nužno