« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
MOLIM?!

SAD mole papu Franju za pomoć oko Guantanama?

Sjedinjene Države zamolile su u ponedjeljak Vatikan za pomoć u pronalaženju 'humanog rješenja' za zatočenike logora Guantanamo na Kubi koje treba prebaciti u treće zemlje

Kako papa može pomoći?
Kako papa može pomoći? (Wikipedia)
Više o

SAD

,

Vatikan

,

Guantanamo

,

zatvorenici

,

papa Franjo

SAD su odlučile potražiti pomoć u pronalaženju humanog rješenja za zatvorenike iz Guantanama koje treba prebaciti u neke treće zemlje na prilično neuobičajenom mjestu - u Vatikanu.

Američki državni tajnik John Kerry tu je zamolbu prenio u razgovoru s vatikanskom kolegom po dužnosti, kardinalom Pietrom Parolinom. SAD je zamolio 'Svetu Stolicu za pomoć u traženju primjerenog humanog rješenja za sadašnje zatočenike', rekao je Lombardi.

Obama je odlučan zatvoriti centar, rekao je Kerry u razgovoru s visokim dužnosnikom State Departmenta, navodi Radio Vatikan ne navodeći kakvoj se pomoći SAD nada. Kerry se pohvalio naporima za prebacivanje zatočenika u treće zemlje, među kojima je Urugvaj.

Otkako je postao američki predsjednik 2009., Barack Obama pokušava zatvoriti logor u koji su od terorističkih napada 11. rujna 2001., zatvarani osumnjičenici, no zasad nije uspio, djelomice i zbog protivljenja Kongresa.

16.12.2014. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno