« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
BAĆUŠKE PRIJETE

Rusi najavljuju osvetu zbog novih sankcija

Tekst izglasan jednoglasno u oba doma Kongresa najavljuje nove sankcije Rusiji i dozvoljava isporuku smrtonosnog oružja Ukrajini

Kerry i Lavrov se druže, ali bez rezultata
Kerry i Lavrov se druže, ali bez rezultata (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

Sergej Lavrov

,

američki Kongres

,

John Kerry

,

ukrajinska kriza

Američki državni tajnik John Kerry i njegov ruski kolega Sergej Lavrov sastali su se u nedjelju u Rimu kako bi pokušali izgladiti odnose nakon što su SAD najavile nove sankcije Rusiji, a Moskva uzvratila prijetnjama osvetom. 

Ljutnju Moskve izazvao je tekst naslovljen "Čin podrške slobodi Ukrajine" izglasan jednoglasno u oba doma američkog Kongresa. Bilo je potrebno da se tekst još jednom podnese Senatu zbog proceduralnih razloga što je učinjeno kasno navečer u subotu jednoglasno.

Tekstom se dopuštaju nove sankcije protiv Rusije te prvi put isporuka smrtonosnog oružja Ukrajini. "Ne sumnjajte da će nove sankcije ostati bez odgovora", upozorio je pomoćnik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, kojeg citira novinska agencija Interfax.

Rjabkov je osudio "neprihvatljive odluke i antiruske osjećaje" koji su, po njemu, upravljali glasovanjem. Ukrajinski zastupnici su pak ocijenili "povijesnim" glasovanje Kongresa.

15.12.2014. 08:03:00
Novi komentar
nužno
nužno